atılan yumurtalardan yavru alınması

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
değerli arkadaşlar bilen bilmeyen vardır diye takılıyorum kuşlardan bazıları yavrular yumurtayı kıramayınca yuvadan atıyorlardı bende kümeste nem oranı sıcaklarla düşünce sıklaşmaya başlayınca tek tek yumurtalarıkırmaya başladım üç adet yavru kurtardım meğer yumurta kaya gibi kıramamişlar bende sizlerle paylaşayım dedim hayırlısı slm

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Yumurtaların sertliğini nasıl dengeleyebiliriz bilmiyorum. Kuşlarıma uyguladığım bakımda hiçbi değişiklik yok ama aynı çiftimin 2 ay önceki yumurtaları çok ince kabukluydu aradan 2 ay geçti kuşların yedikleri içtikleri hala aynı olmasına rağmen bu seferki kuluçkadan ilk yavru dün çıktı yumurtanın kabuklarını atarken farkettim kabuk çok sertti. Nasıl oluyor kabuk sertliğini ney değiştiriyor anlamadım.  confusedtw

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
yumurtaya tarih atmak yada 1,2 diye sıralamak en mantıklı çözümdür zamanı dolan yavru çıkmamışsa ertesi gününü bekleyin baktınız hala yok siz bakın :D ama bazen 20 günlük kuluçka dönemi geçiren yavrular oluyor oda sizlerin şansına....

ismail bayram

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
bayram
aynı olayı gecenlerde bende yaşadım 2 yumurta yuvadan atılıyordu en sonunda kırıp baktım içi doluydu ama yvruları kurtaramadım malesef