Ayağı yanlış kaynayan dişi kuş

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Merhabalar,

bir kaç ay önce dişi muhabbetimin ayağı daha doğrusu kalca tarafından kırıldı. tedavi için veteriner fakültesine götürdüm, ayağını sargıya aldılar 15 gün sargıda kaldı 15 gün sonra hayvan ayağını basabildiği için bandajı çıkardım. şu anda ayağını eskisi kadar olmasa da kullanıyor ama sorum şu ;

resimlerde olduğu gibi ayağı yanlış kaynadığı için dengede durmakta zorlanıyor. kuyruğunu aşşağıya doğru tutuyor.

http://j1304.hizliresim.com/18/h/m3puq.jpg
http://l1304.hizliresim.com/18/h/m3psx.jpg
http://l1304.hizliresim.com/18/h/m3ptm.jpg

bildiğiniz  üzere  dişi kuşlar erkeğe "çiftleşmek istiyorum" mesajı vermek için kuyruğunu havaya kaldırır ve başını öne çıkartır,  erkek mesajı anlar ve dişinin üstüne çıkar. acaba benim kuşum bunu yapabilir mi ? bu gün bir iki kez kuyruğunu havaya kaldırdı ama fazla sürmedi. erkek üstüne çıkmadı bir sorun olur mu sizce ?

tecrübeli abilerimden ve kardeşlerimden yardımlarını esirgememelerini rica ediyorum. herkese iyi forumlar.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
aynı sorunları bende yaşadım biraz zamn verin yanlış kaynasada zamanla yanlış kaynayağan ayağı kuvvetleniyor ve tünekte düzgün durabiliyor ama ilerde çiftleşme konusunda sorunlar yaşıyor

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bence bu durumuna alışacakdır, bende daha da kötü durumda olan bir albino dişim var...daha yavru iken yuvalıktaki talaşın içinde bir ip parçası varmış ve ben fark edememişim, zavallının ayağına (üst baldır kısmına) dolanmış ve bacağını boğmuş. Tabii yavru yuvalıkta büğüdükçe bir sorun olduğu anlaşıldı, sol ayağa hep dışa doğru uzatılmış şekilde tutuyordu. Kuşu alıp ayağını iyice temizleyip yıkadıktan sonra olay anlaşıldı...ip parçası bacağını çok sıkmış ve büyüme esnasında kangren etmiş. İpi dikkatli bir şekilde söktükten sonra birkaç gün ayağına sadece vazelin sürdüm. Kardeşleri gibi rahat ayakta duramıyor, ayağı devamlı dışa doğru uzatılmış vaziyette tutuyordu. Kardeşleri yuvadan uçtu ama o hala ayakta bile duramıyordu...ayrı bir kafese aldık ve 2 hafta gibi bir süre aspur ve mama ile besledik, kendini yavaş da olsa toparlıyordu, artık tünekten tüneğe uçabiliyor, kafes tellerinden tırmanabiliyordu. Salmaya diğer damızlık olarak ayırdığımız kuşların yanına saldık ve onlarla birlikte büyüdü. Ayağının iyileşme sürecinde kalabalık ve aktif bir ortamda bulunması onu stresden kurtardı sanırım...kendinin bu özürlü haline alışması ve bununla birlikte yaşamayı öğrenmesi, pozitif gelişimesine çok faydası oldu. Ne yazıkki ayak parmakları felçli kaldı, ayağını ters basarak hayatını idame ediyor. Salmaya ilk girdiği günden beri yanında herdaim bulunan, çok da yakışıklı olan ve her konuda yardımcı olan bir delikanlı vardı...bugün kendisin eşi oluyor ve çok başarılı 2 kuluçka geçirdiler. Her iki kuluçkadan 4er topaç yavru büyütüp uçurdular. Çarşamba günü 3ncü kulaçkalarını yapmak için kafeslerine yuvalarını taktık. Yarın bu harika çiftin fotolarını çekip senin için buraya eklerim.

Kısacası, herşey sizin göstereceğiniz ilgi, sevgi ve alakaya bakıyor. Şu an için eşleştirmeye acele etmeyin, brakın önce kendisinin bu özürlü haline alışsın...eş seçmek en son aşama. Üremesinde sorun çıkacağını sanmıyorum, yeterki özürü kısrlık olmasın.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Gunay abicim ilgilendigin icin cok tesekkur ederim. Insallah dedigin gibi olur. Ciftimde kisirlik yok cok sukur daha onceki kuluckada 3 yavrusu olmustu. Gercekten cok yardimci oldun bana. :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
FOTOLARI BEKLİYORUZ  VALLA ABİM HER  YAZINI  BİR  ÇIRPIDA  OKUYORUM :D NİNNİ GİBİ  MASAL GİBİ  GELİYOR AYAKTA  alkisd lıyorum abim seni

Furkan_Arslan

Yeni Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Arslan
Abi muhtemelen kuş yumurtlıcağı zamanda kuyruğunu aşşağı alablir... (Bir ihtimal)

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Bu sabah çiftleştiklerini gördüm. Erkek dişinin üzerinde 20 30 saniye kaldi umarim yumurta döllenmiştir. Hepinize ilgi ve alakanizdan dolayi teşekkür ederim.  :)    ek : az önce yeniden çiftleştiler haydi hayırlisi.