Aynı ağızdan kardeşler çift olmuşlar???

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
aynı ağızdan kaderş kuşlarım yanyana duruyorlardı. yuva takılıydı dişi hiç ne erkeğe nede yuvaya ilgi duymadığı için yuvayı çıkarmadım. son iki gündür dişi yuvadan nerdeyse ayrılmıyor, giriyor, çıkıyor, kemiriyor. erkek sürekli dişiye yem veriyor. hiç ayrılmıyorlar. ikiside tüm zamanlarını nerdeyse yuvanın önünde ve içinde geçiriyorlar. kardeş olmasalar harika bir çift oldular ama şu kardeş olma meselesi kafamı karıştırıyor.? bu gibi durumlarda sürekli sorun yaşanır mı yada ne tür sorunlar yaşanır??? şimdiden teşekkür ederim.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
BENDE DE 1-2 TAKIM VAR BU ŞEKİLDE ŞU ANA KADAR HERHANGİBİR SORUN ÇIKMADI YAVRULARDA GAYET SAĞLIKLI ÇIKIYOR. AMA NASİP

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
bi ara bendede böyle bi kardeş eşleşmesi olmuştu sonuçta bunlar hayvan içgüdülrine göre hareket ediyor ben sağlıklı yavrular aldım ama aynı kanı eşleştirmek sakıncalı şu anda bi çiftimde anne oğul kuşlar eşti ben bilmiyodum altlarında 4 yavru var şuan 15 günlükler bisorun yok  kuşlar toplu salmada geldiler adanadan  bende eşleri gözlemleyip ayırdım arkadaş telefonda söyledi scared

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
şu an için yapabileceğim fazla birşey yok. dişi çok hevesli yuvaya, çok iyi anlaşıyorlar ikiside tam 13 aylık. dişiden daha önce yavru aldım iki ağız başka erkekle. o erkeği satınca kafes yokluğundan kardeşini yanına koymuştum. bir diğer çiftim var sonlarda bu ara yuvayla pek ilgililer, o çifti satıp bu ikisine birer eş alıp ayırmak istiyordum ama bunlar bildiğin çift olmuş hatta belkide çiftleşmişlerdir. ne yapacağım bilmiyorum.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
nayır nolamaz durun yapmayın siz kardeşsiniz evlenemezsiniz diyeceksiniz yada Erol Taş gibi onları ayıracaksınız :D başka çaresi yok sakat kuş dünyaya geldikten sonrası kötü ne satabilirsiniz ne hediye edebilirsiniz nede üretime sokabilirsiniz her gördükçede üzülürsünüz bence şimdiden kötü adam rolünü takının ve ayırın işi şansa bırakmayın derim...

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yerinizde olsam o çifti bozardım sağlıklı bir nesil gelmez o kuşlardan

Mesut001

Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
ŞİMŞEK
Riske girmeyin.Şanş bu sakat çıkmama olasılığıda var ama ya sakat çıkarsa.O zaman ne atılır ne satılır.Hem emeğine hem de yavrulara yazık olur.Saygılar. :)

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
%90 oranla sağlıklı çıkıyor. Yüksek görmüyorum bu riski %10 kısmamın sebebide sağdan soldan duyduğum için yoksa ben sorun yaşamadım 4 çiftim var kardeş.. Nesil biraz küçülebiliyor bu gerçek.

Adı
MUSTAFA
Soyadı
HIRKALI
merhaba arkadaşlar bendede erkeği ile dişinin arasında 4 ağız var ilk erkek oldu dişi 4 üncü kuluçkada aldım bunlar çiftleşti aynı ananın babanın yavruları yinede sakat çıkma ihtimali varmıdır hayırlı günler

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ORÇUN AST' Alıntı:
BENDE DE 1-2 TAKIM VAR BU ŞEKİLDE ŞU ANA KADAR HERHANGİBİR SORUN ÇIKMADI YAVRULARDA GAYET SAĞLIKLI ÇIKIYOR. AMA NASİP
Birazda şans ve nasip...hayırlısı

Ama yinede işi şansa bırakmamak lazım