Ayrık bacak ...

seranko

Üyemiz
Merhaba
Önceki gün yuvadan çıkan yavru kuşumun sol bacağı ayrık.
Bu resim kuşuma ait değil ama bilgi vermesi açısından bunu koydum.
Sol bacak fotoğraftaki gibi duruyor,sağ bacak ise zaman zaman o hale geliyor.
Tüneğe çıkıyor tek ayakla normal duruyor,genelde kafesin teline gagası ile tutunuyor.
Bu güzel kuşum için yapabileceğimiz bir şey var mı arkadaşlar ?
Teşekkürlerhttp://www.hizliupload.com/di-NY8L.jpg[/IMG]]

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Kuş bugün için kaç günlüktür ? Dilerim tedavide geç kalmamışsınızdır.

Üst resimdeki el ve tırnaklar Yunanistanlı bir üretici arkadaşımıza aittir.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat

Üst resimdeki el ve tırnaklar Yunanistanlı bir üretici arkadaşımıza aittir.
[/quote]
:D :D :D :D :D

erssin

Üyemiz
Adı
Ersin
Soyadı
ALMALI
Geçmiş olsun arkadaşım
Benimde geçen ay aynı şekilde fakat iki bacağıda ayrık yavrum vardı yaklaşık 13 - 15 günlük
ben aynı fotoğraftaki yöntemi  uygulayarak (4 gün gibi) yavrumu kurtardım ALLAH ın izni ile ve gayet sağlıklı şu anda
Ben bildiğim için bakınca çok hafif ayaklarını açık tutuyor gibi ama başka kimse anlayamaz
Umarım sende ALLAH ın izni ile kurtarırsın

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
TÜNEĞE ÇIKACAK KADAR BÜYÜDÜ İSE YAPILACAK PEK BİŞEY KALMAMIŞ SANIRIM DAHA ET YAVRUYKEN FARKETSEYDINIZ BELKİ DÜZELTME ŞANSIOLURDU BİR İHTİMAL GEÇMİŞ OLSUN

seranko

Üyemiz
Şu anda yaklaşık 40 günlük ve tüneğe tek ayağı ile çıkıyor.. Sol ayakla tüneğe tutunuyor.. Sağ ayak sürekli gergin bir şekilde yana doğru dik duruyor..Düzelme imkanı yok mu ? Ayrıca da bunun nedeni nedir.. Annesi üzerine ani bir oturuş mu yaptı acaba ?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kendi resimlerim Pc ye format attıgımda silinmiş bulamadım...Ama Ramazan ŞAHİN abinin bir paylaşımı;Arkadaşlar bende sizlere  kendi deneyimlerimden örnek resimlerle yardımcı olmaya çalışayım
Öncelikle çarpık bacaklı yavruları erken teşhis etmek ve tedavi uygulamak düzelme sürecini çabuklaştırır 
Gerekli malzemeler  ince yapılı yassı ayakkabı bağcığı  veya bir bez parçasını ince uzun keserek uzunlamasına ikiye katlayarak bir şerit haline getirmek  ve iğne iplik
Öncelikle resimlerde görüldüğü gibi yukarıda tarif edilen malzemeyi hayvanın ayağını sararak baçaklarının içinde rahat haraket edecek şekilde dip tarafından dikilerek sabit leyin  aynı işlemi diğer bacağınada uygulayın  daha sonra ayakları yan yana getirerek iki ayak arası bir parmak kadar genişlik bırakılarak iki ucu birbirine birleştirerek dikin. 
Bu tür yaptığınız bandaş hem yavrunun ayağından çıkmaz  hemde anne baba fazla rahatsız olmaz.  Düzelme gördüğünüz zamanda bir makas yardımıyle bandaşı açarsınız