Ben muhabbet kuşu Çogaltmak istiyorum Yardımcı olur musun ?

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
Oncelıkle Sa
ben para kazanmak ıçın deıl  zevk ıçın çogaltmak ıstıyorum ama cıftlestırmek es atma  fılan bılmıyorum yardımcı olanlara smdıden tsk ederım.
Bende 1 çıft kuş war ılk aldıgm gunden berı bırbırlerını kasıyorlar  hep yana duruyorlar bazen yuvalıkta duruyorlar bazende ben yemlık we suyuları degıstırerken yuvalıga kaçıyorlar sızce bunlar  çıft olmus mu we bunların yumurtlaması  ıçın ne werebılırım mama sebze fılan yanı sız uretıcı abılerım 1 cıft yaparken ne yapıyorsanız banada anlatırsanız sewınırım Saolun Iyı gunler

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Tahminimce burada ki üyelerin %80'i kuşlarının yavrulamasını bekliyor :) Ben de dahil. Kuşlarınız hakkında detaylı bilgi verirseniz mutlaka ustalar yardımcı olacaktır. Kuşlarınızın cinsi ne, yaşı kaç, ne kadar süredir sizdeler, ne kadar süredir birlikteler, kafeslerinin büyüklüğü ne, beslenme alışkanlıkları ne,...vs. Detaylı bilgiler verirseniz, yol gösteren çok olacaktır. Fakat kuvvetle muhtemel, çoğunluk sabırlı olun diyecek :)

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşlar yeni kuşlar alacaksanız petsoplara gidiniz eş olarak hazır alacaksınız sorun olmaz beklemek rahatsız etmemek lazım. birde mama vitamin ve mineral desteklerini sağlamanız lazım. sitede bu konuda çok bilgi var ara sekmesinden bulabilirsiniz.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım ayrıca çift olarak almayacaksan petshopa gidip kuşları 15 dk kadar izle anlaşan yani birbirinin tüylerini kaşıyan yada birbirini besleyen kuşları göreceksindir onları alabilirsin. evde 1 hafta baktıktan sonra yuvalık takabilirsiniz.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
protein ağırlıklı beslerseniz yumurta sayınız ve yavru sayınız fazla olacaktır. ayrıca balık kemiğini ve gaga taşlarını unutmayınız. Herşeyden önce Sabır ve Acele olmamalı. icon_naughty

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
Saolun yrumlarınız ıçın proteın derken neler wermelıyım? bıde kuslarım çek sanırım ole dedıler yarn resımlerı atcam buyuk ıhtımal 

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
selam, arkadaşların da dediği gibi bu siteye üye olan herkezin amacı sizinki ile ayni. Bu doğrultuda zaman içinde sitede dev bir arşiv oluştu...o hale geldi ki en tecrubesiz kişi bile biraz inisyatif ile 1 ayda usta üretici olabilir. Ben kendimden örnek vermek isterim, kulağa çılgınca gelebilir  ::) ama bundan birkaç yıl öncesine kadar muhabbet kuşlarının varlığından bile haberim yoktu. Bugün ise 50 çift anaç kuş ve son 2 kuluçkalarından gelen yaklaşık 300 yavrularına bakıyorum. Esas konuya gelelim, bu sitede 8500 üzerinde üye var, şimdi bir an için bunların hepsinin işlerini bir tarafa brakip harıl-harıl sizin için cevap yazmalarını bekleyemeyiz ama değil mi. Her kuş üretmek isteyenin her sorusuna cevap yazmak için hazır kıta nöbet tutan yazar bir ekip ne yazık ki yok. Ayrıca buradan soracağınız her ama gerçekten her soru mutlaka daha önceden cevaplanmıştır, muhtemelen en az 10 defa  :)

Bence en doğru yapacağınız şey soru sormak yerine okumakla başlamak olur...ben ilk kuşlarımı almadan önce başka bir forumda 4 ay kadar sadece ustaların yazdığı yazıları okuyarak başladım. Öncelikle kuşları iyi tanımakla başlamalısınız, ne yerler ne içerler, nasıl hastalanırlar, hastalıkları nasıl anlaşılır, hangi hastalık olduğunu nasıl anlayabilirsiniz, bu hastalıklardan kuşlarınızı nasıl korursunuz, iyi anaç kuşlar nasıl yetiştirilir veya hazır satın alacaksanız nelere dikkat etmeniz gerekir...önce bu temel konuları öğrenmekle başlayın,. Bunları öğrendiğinizde eğer hala cesaretiniz varsa ve kendinize güveniyorsanız harakete geçin ve buradan öğrendiklerinizi uygulamaya başlayın. Bir süre öğrendiklerinizi uygulayıp da başarılı olamıyorsanız ancak ondan sonra bugün sorduğunuz soruların cevaplarını aramaya başlayabilirsiniz. Her işte olduğu gibi bu işte de temelinden başlamak en doğru başlangiç yeridir...bir ev inşaa ederken çatısından başlayan kimseyi henüz görmedim...bunu da onun gibi düşünün.

...size anca başlayabileceğiniz yerin adreslerini verebilirim, gerisi sizin irade ve inisyatifinize bağlıdır.

1 - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/board,7.0.html
2 - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/board,9.0.html
3 - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/board,8.0.html

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
selam, arkadaşların da dediği gibi bu siteye üye olan herkezin amacı sizinki ile ayni. Bu doğrultuda zaman içinde sitede dev bir arşiv oluştu...o hale geldi ki en tecrubesiz kişi bile biraz inisyatif ile 1 ayda usta üretici olabilir. Ben kendimden örnek vermek isterim, kulağa çılgınca gelebilir  ::) ama bundan birkaç yıl öncesine kadar muhabbet kuşlarının varlığından bile haberim yoktu. Bugün ise 50 çift anaç kuş ve son 2 kuluçkalarından gelen yaklaşık 300 yavrularına bakıyorum. Esas konuya gelelim, bu sitede 8500 üzerinde üye var, şimdi bir an için bunların hepsinin işlerini bir tarafa brakip harıl-harıl sizin için cevap yazmalarını bekleyemeyiz ama değil mi. Her kuş üretmek isteyenin her sorusuna cevap yazmak için hazır kıta nöbet tutan yazar bir ekip ne yazık ki yok. Ayrıca buradan soracağınız her ama gerçekten her soru mutlaka daha önceden cevaplanmıştır, muhtemelen en az 10 defa  :)

Bence en doğru yapacağınız şey soru sormak yerine okumakla başlamak olur...ben ilk kuşlarımı almadan önce başka bir forumda 4 ay kadar sadece ustaların yazdığı yazıları okuyarak başladım. Öncelikle kuşları iyi tanımakla başlamalısınız, ne yerler ne içerler, nasıl hastalanırlar, hastalıkları nasıl anlaşılır, hangi hastalık olduğunu nasıl anlayabilirsiniz, bu hastalıklardan kuşlarınızı nasıl korursunuz, iyi anaç kuşlar nasıl yetiştirilir veya hazır satın alacaksanız nelere dikkat etmeniz gerekir...önce bu temel konuları öğrenmekle başlayın,. Bunları öğrendiğinizde eğer hala cesaretiniz varsa ve kendinize güveniyorsanız harakete geçin ve buradan öğrendiklerinizi uygulamaya başlayın. Bir süre öğrendiklerinizi uygulayıp da başarılı olamıyorsanız ancak ondan sonra bugün sorduğunuz soruların cevaplarını aramaya başlayabilirsiniz. Her işte olduğu gibi bu işte de temelinden başlamak en doğru başlangiç yeridir...bir ev inşaa ederken çatısından başlayan kimseyi henüz görmedim...bunu da onun gibi düşünün.

...size anca başlayabileceğiniz yerin adreslerini verebilirim, gerisi sizin irade ve inisyatifinize bağlıdır.

+1

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

+1 helal olsun abi.