BİR ANA EVLADINA BUNU YAPAR MI yardım lütfen:(:(

Murat kurtsivas

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kurt
34 günlük yavru muhabbet kuşum anne ve babasıyla birlikte aynı kafesteydi yem kırmasını iyice öğrensin diye bir gün daha aynı kafeste kalmasının kendisi için iyi olacağını düşündüm ama sabah kalktım ki annesi yavrusunun boğazını koportmış, anne kuş yuvalıkta gagasının etrafındaki tüyler kanlı vaziyette diğer yumurtaların üstüne yatıyodu, öldürdüğü yavrusuda sırtüstü kafesin dibinde kanlar içinde cansız yatıyodu :( :( kendimi çok suçlu hissediyorum keşke daha önce ayırsaydım ölümü beni gerçekten çok üzdü  göz yaşlarıma hakim olamadım onun vebalini nasıl öderim kuşları satmayı düşünüyorum :(
SORUM ŞU kuşları kaç günlükken ayırmamız gerek ve kaç günlükken yem kırmayı öğrenirler ? ? ? uzun oldu kusura bakmayın ...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
YEM KIRMAYI İYİCE ÖĞRENMEK DİYE BİŞEY YOK
BİR TANE YEMİ KIRDIĞINI GÖRMENİZ YETERLİ
HATTA TÜYLERİNİ TAMAMLADIĞI ZAMAN AYIRABİLİRSİNİZ ALTINI YEM SERDİĞİNİZ KAFESE ALIP YİYİP YEMEDİĞİNİ KAFESTEKİ YEMLERDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YENİDEN KULUÇKAYA GİREN ÇİFTLERİN YAVRULARI RİSK ALTINDADIR SÜREKLİ TAKİP ETMEK GEREKİR
ÜZÜCÜ BİR DURUM AMA BU İŞİ YAPIPTA DURUMUNUZA DÜŞMEYEN KİŞİ YOKTUR GİBİ BİŞEY
ÜZÜLECEKSİNİZ TABİKİ DOĞAL AMA KUŞLARI SATMANIZ ÇOK YERSİZ
GEÇMİŞ OLSUN YOLA DEVAM

Murat kurtsivas

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kurt
yem kırdığına hiç şahit olmamıştım üstat birgün daha bekleyip sonra ayırayım derken  bu durum yaşandı malesef :(

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
Murat KURT..' Alıntı:
34 günlük yavru muhabbet kuşum anne ve babasıyla birlikte aynı kafesteydi yem kırmasını iyice öğrensin diye bir gün daha aynı kafeste kalmasının kendisi için iyi olacağını düşündüm ama sabah kalktım ki annesi yavrusunun boğazını koportmış, anne kuş yuvalıkta gagasının etrafındaki tüyler kanlı vaziyette diğer yumurtaların üstüne yatıyodu, öldürdüğü yavrusuda sırtüstü kafesin dibinde kanlar içinde cansız yatıyodu :( :( kendimi çok suçlu hissediyorum keşke daha önce ayırsaydım ölümü beni gerçekten çok üzdü  göz yaşlarıma hakim olamadım onun vebalini nasıl öderim kuşları satmayı düşünüyorum :(
SORUM ŞU kuşları kaç günlükken ayırmamız gerek ve kaç günlükken yem kırmayı öğrenirler ? ? ? uzun oldu kusura bakmayın ...
arkadaşım ben bir ev üreticisiyim ve bu işi hobi olarak yapıyorum. tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki yavru 30 günlük olduğu anda kafesinden ve ebeveynlerinden kesinlikle ayır. Muhabbet kuşlarının dünyası çok farklı ve anlamak çok güç. yuvada yumurta olduğunda eğer kafeste yavru bir muhabbet varsa onu dişi ve erkek kuş tehdit olarak algılıyor yavrusu olsa dahi. Bu bir içgüdü ve istisnaları çok az diye düşünüyorum. Bir daha kesinlikle yuvadan atlayan ya da 30 günlük ve sonrası yavru muhabbeti ebeveynlerini yanında bırakma. Naçizane bir tavsiyemdir.geçmiş olsun..

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
Uğur SÖNMEZ' Alıntı:
arkadaşım ben bir ev üreticisiyim ve bu işi hobi olarak yapıyorum. tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki yavru 30 günlük olduğu anda kafesinden ve ebeveynlerinden kesinlikle ayır. Muhabbet kuşlarının dünyası çok farklı ve anlamak çok güç. yuvada yumurta olduğunda eğer kafeste yavru bir muhabbet varsa onu dişi ve erkek kuş tehdit olarak algılıyor yavrusu olsa dahi. Bu bir içgüdü ve istisnaları çok az diye düşünüyorum. Bir daha kesinlikle yuvadan atlayan ya da 30 günlük ve sonrası yavru muhabbeti ebeveynlerini yanında bırakma. Naçizane bir tavsiyemdir.geçmiş olsun..
ayrıca vebal diye birşey yok. Bu onların dünyası ve yapacak bişi yok. Acemiliğine gelmiş. Kuşlarını kesinlikle satma bundan sonra daha dikkatli olursun.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlar yuvaya yumurta yaptığında eğer yuvada bir yavrusu varsa besler ancak yavru büyüyüp yuvadan atlayacak boyuta ve güce gelince onu dışarı çıkarmak için bazen kovalar. Bazen de öldürecek derecede yaralar açar. Bazen de kuş eşinden başka kuşun yeni kuluçkada kafesinde bulunmasına bile tahammül edemez. Bu sizin olayla aynı. Bir de yavrular küçük oldukları halde öldürenler var. Bunlar aşırı kızışmadan dolayı yeni yavruya yer açmak için yaptıkları bir şey. Bunu önlemeyi sağlamak için yuvada yavru veya yumurta varken (yumurtayı da fazla kızışır veya rahatsız edilirse kırar veya yuvadan atar) mamalardaki kızıştırıcı maddeleri çıkarmaktır. Bir de tüy yolma olayı vardır. Tüy yolma tüylerin dibindeki minerali almak için yaptıkları bir şeydir. Hatta bazen görürüz kendi döktüğü tüylerin dibini kemirirler. Böyle durumlarda mineral-vitamin takviyesi yapılması gerekir.

Murat kurtsivas

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kurt
eyvallah eksik olmayın zaten iki çift kuşum var çok da ilgilenirim ama bu olaydan sonra satma kararı almıştım fakat değerli cevaplarınız buna mahal olmadığı intibası uyandırdı bende çok sağolun gerçektende vebal konusuna gelince erken ayırsaydım ölmeyebilirdi kuş Allah bilir ne kadar kovaladı annesi kaçacak fazla biyeri olmadığı için ölmek zorunda kaldı doğada olsaydı kaçar kurtulurdu diye düşünüyorum ...

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
Murat KURT..' Alıntı:
eyvallah eksik olmayın zaten iki çift kuşum var çok da ilgilenirim ama bu olaydan sonra satma kararı almıştım fakat değerli cevaplarınız buna mahal olmadığı intibası uyandırdı bende çok sağolun gerçektende vebal konusuna gelince erken ayırsaydım ölmeyebilirdi kuş Allah bilir ne kadar kovaladı annesi kaçacak fazla biyeri olmadığı için ölmek zorunda kaldı doğada olsaydı kaçar kurtulurdu diye düşünüyorum ...
arkadaşım vebal yok derken o anlamda demedim zati. Bilerek yapılan bi hareket olmadığı için burda vebal olayını çok düşünmemek gerek. Gönül isterdiki olmasın artık olayı biliyorsun bundan sonra aynısı olursa o zaman vebal altına girersin... tabii ki...

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
geçmıs olsun.bu işi yapıpta katlıyam görmeyen üretici heralde yoktur.yavrular 30 gunluk olunca popo tüylerıne bakın tamamlandıysa ve kus  ucuyorsa ayırmanızda sıkıntı yok.ayrı kafesın tabanına yem(ıspırı fazla) ve mama takvıyesı yaparsanız sorun yasamazsınız.kolay gelsın saygılar