Bitler Bitler Bitler

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Bitlere çözüm bulamadım bulamıyorum bi kaç tür ilaç  kullandım beyazlar isimlerını bılmıyorum  okaliptus yapragı kullandım çeviz agacının yapraklarını denedim ne yaptıysam bırakmıyorlar beni 2 haftada 1 kafes temizligi yapıyorum ne yapmalıyım bi kaç fikir versenız?

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
2 haftada bir temizlik yetersiz, hangi ilaçları denediniz, ne tür bir kafes kullanıyorsunuz?

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Tarik PERÇİN' Alıntı:
2 haftada bir temizlik yetersiz, hangi ilaçları denediniz, ne tür bir kafes kullanıyorsunuz?

benım kuşların coğu kanarya oldugu için 2 haftada anca kirlenıyor ilaçlarnı ısımlerını bılmıyorum ben pet şişe ile aldım beyazlar ve çay ağacı yağını su ile karısıtırıp hem kuşlarıma hem kafeslere hem etrafa sıkıyorum kafeslerım cifthane ( ilaçları bi üreticiden aldım çay agacı yagınıda bir başka üretici söyledi )

hakandemir1989

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
DEMİR
Vilmectin kullandınızmı  peki  kullanmadıysanız deneyin gözle görülür sonuç aldım ben zmanında..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende bir defa tüneğin oyuklarında gördüm bit vilmectin ve bir toz aldım ikisinide kullandım bir dahada görmedim bit filan şükür. Bakın sayfanın sağında ki ilaçlarda var kahverengi kutuda Bu siteden temin edebilirsiniz. Sıvı bir ilaç kuşlarınızın hepsine enselerine bir damla damlatıp parmağınızla ovalayarak tenlerine temasını sağlıyorsunuz etkili bir ilaç bir damladan fazla damlatmayın zararlı oluyor diyorlar.

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
yuvanın iç yüzeyinin tamamına ve tüneklerie kafesin köşe yerlerine bolfo denen tozu alıp elinle heryerine sürüyorsun. ayrıca vilmectin denen ilacı karın altına bir damla şeklinde uygularsan 1 hafta da bit diye birşey kalmaz. vilmectini şu aşamada 2 hafta arayla iki defa uygulayın sonrasında. 2 ayda bir koruyucu olarak uygulayabilirsiniz.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
usta geçmiş olsun öncelikle. bit olayı hem üreticiyi hem de kuşları fazlasıyla strese sokuyor benim açımdan öyle. bende 2 çift vardı ve heryerlerini hemde yuvalık yavruları tünekleri kan bitleri sarmıştı ve şuan çok şükür kurtuldum. bunun için tek çözüm var oda anlatacağımı uygulaman gerek. bana yardımcı olan günay dönmez abime saygılarımı sunuyorum. öncelikle alman gereken malzemeler vilmectin (bit ilacı) bolfo (zehir) vanodin (dezenfektan ilacı). bunlar alınacak abi.vanodin 25tl vilmectin 20ml 5 tl bolfo 5 tl. yani 35 tlye kurtulacaksın.okaliptus falan bitleri temizlemez önlem alır bit varken okaliptusun bi manası yok.kuşları yedek bir kafese çek ve tüm malzemeleri bir kovanın içine suyu doldur 1 kapak vanodin dezenfektan ilacı bir bardak elma sirkesi 1 bardak çamaşır suyu koy ve malzemeleri tünekler kafes dahil  hepsini iyice yıka ve suda 10 dk falan beklet.sonra durula hatta ben telleri çakmakla yakmıştım lavralar ölsün diye.daha sonra ilaçlı malzemeleri durula.sonra sirkeli su hazırla ve iyice sık ama bezle falan kurutma rüzgarda kurusunlar.daha sonra kuşlara bolfoyu iyice tüylerin arasına gircek şekilde ovalayarak sür iyice yedir.sonra yuvalıklara folluk altına bolfo dök ve tüm aralıklara deliklere iyice yedir.folluk altına okaliptüs yapraklarını kırarakkoy parçalamadan.kafesi mazlemeleri iyice yıkadıktan sonra kafesin tabanına 3 tane falan okaliptüs yaprağını koy onu kuşlar hallederler :) vilmectin normalde deri altına uygulanan bir ilaçtır büyükbaşlarda falan. şuan acil diil istersen sonrada alabilirsin.vilmectin kullanmak zor diil.ilacın kapağının altında tapa var onu çıkarmadan şırıngayla cek ve kuşun karnına 1 damla damlat.bu uygulamayı 2-3 ayda bir yapacaksın bir daha bit görmeyeceksin.yanlışım varsa üstadlar düzeltsinler. hadi geçmiş olsun.unutmadan söyleyim vanodini sirkeli suyla karıştır kuşların bulunduğu odaya fısfısla sık iyice köşe bucak kalmasın

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
sorunu kökünden çöz
kafesleri at yerine yenilerini al
kuşlarıda bitlere karşı tedavi et olsun bitsin..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeşim bekir hocamın dedigide bir çözümdür yalnız ugraştırıcı bir çözümdür en iyisi bir şişe ardap al ve 1 hafta boyunca hergün yuvalıkların içine kuşlara ve ortama sık akşam sıkki sabaha kadar etki etsin sabahleyinde iyice havalandır 1 hafta sonra hiçbişey kalmayacaktır geçmiş olsun

adnanaslan

Üyemiz
Adı
adnan
Soyadı
aslan
en iyisi ardap ve dikkatli kulanmak şartı ile kırmızı detandır koruma amaclı ayda 1 vilmectin

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ersin AKSAR' Alıntı:
yuvanın iç yüzeyinin tamamına ve tüneklerie kafesin köşe yerlerine bolfo denen tozu alıp elinle heryerine sürüyorsun. ayrıca vilmectin denen ilacı karın altına bir damla şeklinde uygularsan 1 hafta da bit diye birşey kalmaz. vilmectini şu aşamada 2 hafta arayla iki defa uygulayın sonrasında. 2 ayda bir koruyucu olarak uygulayabilirsiniz.

engin1968

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
göçmen
Arkadaşlar  merhaba;  bitlerde mücadelede kanarya ve doğa kuşları sitesinde okudum sizinlede paylaşmak istedim, çay ağacı yağı  ,Bilmiyorum daha önce duydunuzmu  ben bugün aldım  denedim  sonucunu siz arkadaşlarıma  burdan haber vericem nasıl yaptım biraz anlatayım  elektromat sivrisinek kovucu,  kullanılmış tablete 3 damla damlattım  prize taktım  şimdi bekliyorum  dediğim  sitede Ruhi SARUHAN Abi paylaşmıştı sonucu size yazıcam.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Cay agacı yagını buhar yöntemiyle yayarsanız daha sağlıklı olur.Buhurdan diye bişey var ben onu kullanıyorum 15tl civarı.