bu kadar süreye ragmen normal mi?

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
yavru muabbet kuşu aldım 1 hafta oldu. hala neşesi yok. öylece oturuyor. ötmüyor oynamıyor. ayna koydum  dün yüzüne bakmadı, gaga bile atmadı. arkasını döndü oturdu, ben de aynayı çıkardım. etrafla ilgisi yok.  bu süreye göre normal mi davranışları? artık kuş gibi davransın istiyorum. cıvıldasın oynasın.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
yeni ortamına tam uyum sağlayamamış. bulunduğu ortamda müzik açın ortama uyumunu kolaylaştırır

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
yeni ortamına tam uyum sağlayamamış. bulunduğu ortamda müzik açın ortama uyumunu kolaylaştırır
2 GÜNDÜR MÜZİKLE YATIP MÜZİKLE KALKIYORUZ.  COK NADİR BAZI MELODİLERE CİK DİYOR 1 KAÇ SANİYE.

NETTEN KUŞ SESİ AÇSAM ?.***???

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
bencede normal kuş yeni bir ortama  gelmiş arkadaşlarından ayrılmış tabikide uyum sorunu yaşaması sus pus durması normal ona zamn verin fazla üstüne gitmeyin er yada geç alışıcaktır

muratdiker

Üyemiz
Ben de kuşumu ilk aldığım zamanlar çok durgun ve sessizdi.Neredeyse 1-2 gün yeme ağzını bile sürmedi fakat sonra ilgi ve sabır sayesinde aileden biri haline geldi.Hatta şu an klavyenin üzerinde benimle oynuyor.

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
Murat DİKER' Alıntı:
Ben de kuşumu ilk aldığım zamanlar çok durgun ve sessizdi.Neredeyse 1-2 gün yeme ağzını bile sürmedi fakat sonra ilgi ve sabır sayesinde aileden biri haline geldi.Hatta şu an klavyenin üzerinde benimle oynuyor.
NE KADAR SÜRDÜ BU DURUMU?

muratdiker

Üyemiz
3 gün 5 gün diye bir zaman veremem ama bence bu doğla bir süreçtir.Tavsiyem kuşunuzun yanına sessizce yaklaşmayın,ani hareketlerden ve yüksek sesten kaçının avucunuza almayın evin içinde kovalamayın,işe elinizden korkmasını gidermekle başlayın mesela kafesin içinde ona dokunmadan 10-15 dk bekleyin bunu  hergün günde 3-4 defa yapın  bu sürede onunla sohbet edin sonra elinize yem koyun yemesini bekleyin yemezse vazgeçmeyin beklemeye devam edin sabretmek önemli.Dal darı uzun oldugundan elinize kademeli olarak yakınlaştırabilirsiniz fakat mutlaka dal darı olsun diye bir şey yok.İnanın bu işin bir süresi ya da zamanı yok tamamiyle bilinçli bir şekilde sürekli ilgi ve sabır sizi mutlu sona ulaştıracaktır.

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
Murat DİKER' Alıntı:
3 gün 5 gün diye bir zaman veremem ama bence bu doğla bir süreçtir.Tavsiyem kuşunuzun yanına sessizce yaklaşmayın,ani hareketlerden ve yüksek sesten kaçının avucunuza almayın evin içinde kovalamayın,işe elinizden korkmasını gidermekle başlayın mesela kafesin içinde ona dokunmadan 10-15 dk bekleyin bunu  hergün günde 3-4 defa yapın  bu sürede onunla sohbet edin sonra elinize yem koyun yemesini bekleyin yemezse vazgeçmeyin beklemeye devam edin sabretmek önemli.Dal darı uzun oldugundan elinize kademeli olarak yakınlaştırabilirsiniz fakat mutlaka dal darı olsun diye bir şey yok.İnanın bu işin bir süresi ya da zamanı yok tamamiyle bilinçli bir şekilde sürekli ilgi ve sabır sizi mutlu sona ulaştıracaktır.

TAMAM TEŞEKKÜRLER. AMA ŞU DA VAR. BEN DAHA ÖNCE DE BESLEDİM KUŞ. O 3 5 AY BENDEN KAÇTI. YAKALATMADI KENDİNİ. AKŞAM IŞIĞI KAPATIP ÖYLE YAKALDIM ATTIK KAFESE. ELİMDEN KAÇTI, KAFESE SOKUNCA ISIRDI GAGALADI. İŞTE BUNLAR NORMAL OLAN DEĞİL Mİ? O DA YAVRUYDU 3 5 AY SONRA ALIŞTI, Bİ DAHA DA BIRAKMADI BENİ. OMZUMDA SOKAĞA BİLE ÇIKTIĞIM OLDU O KULAĞIMLA OYNARKEN.

BANA GARİP GELEN VE ÜZEN BU YAVRUCUĞUN GARİP OLMASI (BANA ÖYLE GELİYOR) ELİMİ  KAFESE SOKUYORUM KAÇMIYOR, GAGALAMIYOR. SANKİ ÖLDÜR DE KURTULAYM DER GİBİ BAKIYOR. BU KUŞLAR ZORLAYINCA CIYAK CIYAK BAĞIRIRLARYA BİLİRSİNİZ O SESİ HALA DUYMADIM BUNDA. SADECE CİK TONUNDA Bİ SESİ VAR O DA MÜZİK AÇINCA 1 2 SANİYE.  TAMAM ANLADIM BANA GELMESİN, KORKSUN, BUNLARI BİLİYORUM ZAMNLA ALIŞACAK. AMA BU YAVRU KENDİ BASINA DA HİÇ BİRŞEY YAPMIYOR. ÇIKARIYORUM DIŞARI ÖYLECE OTURUYOR. ŞU AN NETTEN SES AÇTIM COŞTU DIŞARI ÇIKTI, SESİ KAPATTIM KAFESİN ÜSTÜNDE HEYKEL GİBİ OTURUYOR.  ; :( :((