Çay ağacı yağı

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Konuda da belirttiğim gibi çay ağacı yağı hakkında biraz araştırma yaptım, cilde vs. Bir çok faydası var fakat bizi asıl ilgilendiren konu kuşlardaki bit sorunu. Farklı kuş forum ve kaynaklardan araştırdığım bilgilere göre çay ağacı yağı, kuş bitleri ,sivri sinek  ve diğer haşerelerin baş düşmanıymış kokusundan dolayı gelmiyorlar ve olanlarda, çay ağacı yağının kokusunu alamayacağı yerlere kaçıyorlar. Bir çok üretici bu tarz koruma alıp çok etkili ve doğal olduğunu yazmış, kullanım şekilleri ise buhu yapılarak yada raid in prize takılan sıvı ilaçları var onların içine bir kaç damla damlatılıp kullanılıyor ilaç bitince su doldurulup çay ağacı yağı damlatılarak devamlı kullanılıyor.
Forumda çay ağacı yağı hakkında bilgisi olan, kullanan varmı varsa görüşlerini yazarsa yararlı bir paylaşım olacağına inanıyorum. Malum yaz ayı ve üretimin korkulu rüyası bitler.
Kuşlarımda bit görememe rağmen ve her hangi bir belirtisine rastlamadığım takdirde bugün aktardan çay ağacı yağı aldım. Kullanıp diğer haşereler olsun kuşların tepkisi olsun, olumlu veya olumsuz yazacağım.
NOT: Yazıyı telefondan yazdım bir yanlış olduysa affola, saygılarımla.

Fotoğraf