Çekoslavak Çift ( Renk kuşu resmen ) MAAŞALLAH

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Geçen gün arkadaşın 1 yaşında kızgın dişisine ona layık bir erkek alma arayışına geçtik. Baya aradık ve sonunda bu erkeği bulduk.

Çekoslavak diyerek aldık. Kuyruguda uzun yapı olarakda uzun duruşu bakışı hareketleri , yerliye göre çok farklı zaten vasıflı oldugu belli kuşun. İri bir kuş .

Tek sıkıntısı dişi aşırı ilgili olmasına ragmen bu biraz pasif kalıyor , dişi erkeğin üstüne çıkıyor o derece :)) Dişi de sanırsın ingiliz ayı gibi :D Büyük ihtimal ingiliz kırması felan. Çekoslavak diye almıştık. Kuşcu da iri diye seçtiğimiz erkek yanında ufak kaldı düşünün :)

Yorumlarınızı bekliyoruz . Renk uyumu nasıl , çekoslavak çiftler . Dişiyi Ersin Aksar abimizden aldık çekoslavak dedi bana ingiliz kırıgı gibi gelir hep çok iri kuş. Erkekse onu da çekoslavak diye aldık duruş ve kuyruk yapısı itibari ile o daha çok çekoslavaka benziyor. iri bir kuş kendisi aslındama dişi yanında ufak kaldı :))

Bunlardan nasıl yavru elde ederiz , herkes menekşe önerdi genelde bizde öyle yaptık . Eşe atalı 3-4 gün oldu. 2 aya yavru kesin gözüyle bakıyoruz. Erkek biraz uyansın yeter ki :)

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Dişi dediğin kuş sanki erkek gibi duruyor :)
Kuşu elinize alın poposuna serçe parmağınızı sürtün bakalım çiftleşecek mi :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Memet YILMAZ' Alıntı:
Dişi dediğin kuş sanki erkek gibi duruyor :)
Kuşu elinize alın poposuna serçe parmağınızı sürtün bakalım çiftleşecek mi :)
Çok kızgın çok iyi vasıflı bir ku , ersin abinin kuşu zaten 5 aylıktan beri kuyruk kaldırır kur yapan erkege :) yanına eşe attgımız erkek biraz durgun olunca dişi dayanamadı üste çıktı  smileki smileki

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Ersin AKSAR' Alıntı:
dişi kuş ingiliz kırması. anne ingiliz baba ingiliz kırığı
Ersin abi kuş senin zaten , arkadaş çekoslavak dediniz diye hatırlıyo sanırım . ben benekleri ve iriliğinden dolayı kırma bu kuş diyordum netleşmiş oldu teşekkür ederim . Kuş çok iyi vasıflı , yanına attıgımız erkek , renk olarak uyar mı sizce ?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ZAMAN  ZAMAN  BU DURUMLAR  OLUR  GEÇMİŞTE  VİDEOLARIDA  PAYLAILMIŞTI BU GİBİ DAVRANIŞLARIN AMA  YAKINDA  DÜZELİR....

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Karahan UZUN.' Alıntı:
ZAMAN  ZAMAN  BU DURUMLAR  OLUR  GEÇMİŞTE  VİDEOLARIDA  PAYLAILMIŞTI BU GİBİ DAVRANIŞLARIN AMA  YAKINDA  DÜZELİR....
henüz yeni alındı , bu dişinin yanına hangi kuşu atarsak atalım deli gibi kuryapıyordu bu erkek böyle davranınca garipsedik. bekliyoruz 2 hafta daha bekliycez bakalım .

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
İstanbulda olsaydın benim erkekle çiftleştirridik benim erkekte baya azgın kuş sendeki dişi kadarda iri güzel yavrular verirlerdi eminim :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
KISMETLER  TEK TEK ÇIKIYOR :) BANADA BİR DİŞİ LAZIM BAKALIM YARIN BAKICAM ELİMDE  YARAMAZ BİR  YERLİ VAR BAŞIMI ŞİŞİRDİ YARIN BİR  KARI :D :D :D BAKICAM 
Memet YILMAZ' Alıntı:
İstanbulda olsaydın benim erkekle çiftleştirridik benim erkekte baya azgın kuş sendeki dişi kadarda iri güzel yavrular verirlerdi eminim :)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Ethem YAMAN' Alıntı:
Geçen gün arkadaşın 1 yaşında kızgın dişisine ona layık bir erkek alma arayışına geçtik. Baya aradık ve sonunda bu erkeği bulduk.

Çekoslavak diyerek aldık. Kuyruguda uzun yapı olarakda uzun duruşu bakışı hareketleri , yerliye göre çok farklı zaten vasıflı oldugu belli kuşun. İri bir kuş .

Tek sıkıntısı dişi aşırı ilgili olmasına ragmen bu biraz pasif kalıyor , dişi erkeğin üstüne çıkıyor o derece :)) Dişi de sanırsın ingiliz ayı gibi :D Büyük ihtimal ingiliz kırması felan. Çekoslavak diye almıştık. Kuşcu da iri diye seçtiğimiz erkek yanında ufak kaldı düşünün :)

Yorumlarınızı bekliyoruz . Renk uyumu nasıl , çekoslavak çiftler . Dişiyi Ersin Aksar abimizden aldık çekoslavak dedi bana ingiliz kırıgı gibi gelir hep çok iri kuş. Erkekse onu da çekoslavak diye aldık duruş ve kuyruk yapısı itibari ile o daha çok çekoslavaka benziyor. iri bir kuş kendisi aslındama dişi yanında ufak kaldı :))

Bunlardan nasıl yavru elde ederiz , herkes menekşe önerdi genelde bizde öyle yaptık . Eşe atalı 3-4 gün oldu. 2 aya yavru kesin gözüyle bakıyoruz. Erkek biraz uyansın yeter ki :)
Erkek ortama henüz alışmamışsa ve erkeği dişin kafesine attıysanız bu gibi bir durum olabilir, erkeği ayrı bir kafese alıp 1-2 hafta kuşlar ayrı kaldıktan sonra dişiyi erkeğin yanına atarsanız erkek daha aktif olacaktır...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Memet YILMAZ' Alıntı:
Bu kuşta acayip renk cümbüşü var , istanbuldan üretimhanesine katmak isteyen oldu :) Senin erkekle eşleşse harbi güzel yavrular verirdi o kesin :)) Böyle bir dişi bul senin kuşa :) yavrularını görüyorum hep ama spangle gördüm bugüne kadar seninkileri .

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Ahmet KARA.' Alıntı:
Erkek ortama henüz alışmamışsa ve erkeği dişin kafesine attıysanız bu gibi bir durum olabilir, erkeği ayrı bir kafese alıp 1-2 hafta kuşlar ayrı kaldıktan sonra dişiyi erkeğin yanına atarsanız erkek daha aktif olacaktır...
Erkeğin yanına dişiyi at dedim ama dinledimi beni bilmiyorum sormadım bende :))