Çift Jumbo Muhabbetler Hakkında Tavsiyeleriniz !

Fermann

Yeni Üyemiz
Adı
Ferman
Soyadı
Tunç
Merhabalar.Bir çift jumbo muhabbet kuşum var daha önce yavru alınmış 8 aydır bende 2~2 buçuk yaşındalar bu kuşlara yerden yükseksessiz bir odada titizlikle baktım nekton s~e her türlü vitamin mama verdim ancak yumurtlamadılar daha sonra balkona yere koydum 1 hafta içinde çiftleştiler balkon soğuk olduğu için içeri aldım 4 yumurtaları vardı,yumurtalar günü gelmesine rağmen çıkmayınca dolu mu boş mu baktım 3 ü boştu ben 3 ünü alinca diğerini dişi kırmış onda da yavru gelişmemiş onu da aldım ertesi gün sabah kavga ettiler erkek dişiyi dövmüş hemen ayırdım dişinin başı hafif baş tüyleri dökülmüş kanama yoktu 2 gün ayırdım sonra tekrar birleştirdim kavga etmediler.ancak birbirlerine küs gibi duruyorlar dişi yuvaliktan uzak mama koyarken dişi yuvaliga kaçmaya çalışıyor erkek kapısında durup engelliyor.Bu durum hakkında yorum yaparsanız sevinirim. pray

Fermann

Yeni Üyemiz
Adı
Ferman
Soyadı
Tunç
Tavsiye veya yorum yapacak yok mu günler oldu bir yorum yapan çıkmadı neeee

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşlarınızın nerede ne kadar kaldığını anlayamadım ama çok hızlı davranmışsınız. Boş yumurta yapmışlarsa arka kısımlarındaki tüylerini dikkatlice kesebilirsiniz. Kuşlar her dönem üremeye hazır olamayabilirler. Kuşları uygun bir yere koyun ve yerlerini değiştirmeyin. Hele hele yumurtada hiçbir değişiklik yapmayın. Yer, yön değişikliği, temizlik dahil. Bunun dışında bakımlarını yapmak ve beklemektir. Bazen kavga edebiliyorlar. 3-5 günde tekrar barışıyorlar. Ama zarar verme varsa ayırdığınızda 15 gün ayrı tutun. 2 gün çok kısa.