Çifthane'de 2 takım olur mu ?

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Sizce çifthane de 2 takım olur mu ? 60 cm'lik bir çifthane .

Yeni aldığım takımı ufak bir kafese koymuştum ama yuvalıktan ne tünekler düzgün durdu ne akıllı yemliğe yer kaldı. Karma karışır bir şey oldu ve ışıgı açınca yuvalığa ışık giriyordu. Bende iki takımıda çifthaneye koymak istedim ortadan bölmesini takıp. Bir arkadaş ufak olur dedi kafam karıştı. Yardım edin :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Ufak Olur hayvanlar strese girerler.
Valla soner abi , bir kafesim daha var aslında ama yuvalık takacağı yeri arkada ve kafeste yüksekte ışığa yakın. Yuvalığa ışık giriyor .Kafesi koyacağım sakin başka yer de yok. O yüzden o kafese eşe atmayı düşünmüyorum. Yeni kafes almak şart oldu sanırım :S

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
ben denedim onu fakat kuşlar ilk zamanlar sürekli karşı tarafa geçmek için delirdiler resmen,daha sonrasında ise tatları kaçtı sessiz sakin öyle oturmaya başladılar şimdi arayı açtım iki çift öyle gül gibi geçiniyorlar :) bu şekilde yavruk almak zor olacak ama en azından seyri daha keyifli hale geldi uçup duruyolar.yani bu şekilde siz denemeyin :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Gökhan ASLAN' Alıntı:
ben denedim onu fakat kuşlar ilk zamanlar sürekli karşı tarafa geçmek için delirdiler resmen,daha sonrasında ise tatları kaçtı sessiz sakin öyle oturmaya başladılar şimdi arayı açtım iki çift öyle gül gibi geçiniyorlar :) bu şekilde yavruk almak zor olacak ama en azından seyri daha keyifli hale geldi uçup duruyolar.yani bu şekilde siz denemeyin :)
yok 60 cm kafese 2 çift atıp yuvalık taksanda yavru alınmaz birbirleri ile alakaları olmamaları lazım. Ortaya kontraplaktan bölme yaptırcaktım ben birbirlerini görmesinler diye ama ufak olacağının bende farkına vardım. hepsi tüy dökümünde kuşların 15-20 gün 4 ü bu kafeste dinlensin tüyden çıksın yeni kafes alıp 1 takımı ona atacam artık.

endişem şu 2-3 hafta bu kafeste birlikte kalacaklar sonra 1 takımı bu kafeste bırakıp diğerini yeni kafese attığımızda , kafese alışma süreleri felan çok uzun sürcek açıkcası

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
şimdi yuvalık takılı olmayacağından ,kuşları kafese ayırdığında direk ilgileri yuvalığa kayacaktır zaten bence onu düşünme,bence çifti ayırır ayırmaz kafesii düşünmeden yuvalığa gireceklerdir.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Gökhan ASLAN' Alıntı:
şimdi yuvalık takılı olmayacağından ,kuşları kafese ayırdığında direk ilgileri yuvalığa kayacaktır zaten bence onu düşünme,bence çifti ayırır ayırmaz kafesii düşünmeden yuvalığa gireceklerdir.
Eğer bu şekilde olursa tekrar yeni kafese adaptasyon vs olmayacaksa süper. Şu an hepsi tüy dökümünde uçuşu salayan büyük kanatları bile dökülmüş bir tanesinin. 2-3 hafta da zor kendilerine gelirler. Kardeş kardeş aynı kafeste yaşasınlar bir süre madem :D

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
hiç merak etme ortam aynı olduğu için eş olarak ayırdığında adaptasyon gibi sorunlar en fazla bir gün sürüyor,ben sana bu mesajı yazdığım ilk mesajdan sonra kuşları ayrı kafeslere aldım yuvalık taktım bugün baktım çiftleşiyolar :D daha ik gün oldu,ilk attığımda meraklı meraklı kafesi biraz süzdüler sonrasında dişi yuvalığa girdi bugün baktım çiftleşme gerçekleşti,bunu bekliyomuş keratalar :D darısı başına artık.