çiftim ne zaman kur yapacak birbirlerine ?

Hobim25

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
can
merhabalar , 1 hafta felan oldu çiftimi getireli  henüz hiç birbirlerine kur yaptıklarını görmedim yem kusma kaşıma görmedim , gerçi erkek nereye gitse dişide onun yanından hiç ayrılmıyor ama daha kur yaptıklarını hiç görmedim

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
1 yıl sonra bile yumurta 1 ay sonra bile o yüzden gözünü boşuna sürekli dikme onlara :D ben 3 4 tane var sadece hint bülbülerim yumurtluyor onlarda zaten sadece üremek için yaşıyorlar herkeste yumurta yapar . diyecegim o ki boşuna bekleme keyfine bak sadece sende benim gibi boş yollar arama hepsi boş çünkü . kalabalık olursa olur dediler kuş aldım yerlerini sabitle dediler civi çaktım . sessizlik rahatsız etme dediler kimseyi içeri sokmadım :D ama nafile . şuan boşvermişim kendi hallerine onlarda bende mutluyuz :) hayırlısı bol yavru alırsın umarım .  Amacım hevesini kırmak deil. beklerken hevesinin kırılmasını önlemek.

karabaşlı çinte

Yeni Üyemiz
Adı
sadık
Soyadı
ay
kardeşim kuşçuluk sabır işidir. hazır damızlık ve üreyip yavrulayan çift dahi alıp getirseniz kuşların adaptasyon süreçleri olacaktır. kaldı ki bir çifti eşe atınca üç ay kadar bir zamana (yer değişimine bağlı olarak dört ve beş aya kadar) ihtiyaçları olacaktır. bu süreci bekleyememek sabırsızlık, hüsran olacaktır. kuşları gözlemeyi bırakın, en azından haftasında kur yapmaları için gözlemeniz sonuçsuz kalacaktır.şimdiden yuva da takmayın. yuvayı iki ay ya da üç ay sonra takın. bu aralada kuşlar yaşlarını doldurmadıysalar çiftleşmelerine mani olmanız daha doğru olacaktır.

Hobim25

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
can
Sadık AY' Alıntı:
kardeşim kuşçuluk sabır işidir. hazır damızlık ve üreyip yavrulayan çift dahi alıp getirseniz kuşların adaptasyon süreçleri olacaktır. kaldı ki bir çifti eşe atınca üç ay kadar bir zamana (yer değişimine bağlı olarak dört ve beş aya kadar) ihtiyaçları olacaktır. bu süreci bekleyememek sabırsızlık, hüsran olacaktır. kuşları gözlemeyi bırakın, en azından haftasında kur yapmaları için gözlemeniz sonuçsuz kalacaktır.şimdiden yuva da takmayın. yuvayı iki ay ya da üç ay sonra takın. bu aralada kuşlar yaşlarını doldurmadıysalar çiftleşmelerine mani olmanız daha doğru olacaktır.
yaş problemleri yok ikiside 8-9 aylık tek eksikleri kur :) oda dediginiz gibi yeni gelmelerinden sanırım 2 ,5 hafta oldu gerçi henüz nijer olsun mama olsun vitamin olsun bunları hazır edemedim bunlarında kur yapmalarında etkisi var sanırım

karabaşlı çinte

Yeni Üyemiz
Adı
sadık
Soyadı
ay
nijer istek tetikleyici bir yemdir. ancak kullanımı için uygun mevsimde değiliz. yaz aylarında ağlanma, tüy dökümü gibi sorunlara neden oluyor. ay yılı takvimine göre bir hafta sonra yaz bitiyor. bu ayın sonlarına doğru diyetlerine katabilirsiniz. kuşlar çiftleşmeye veya yumurtlamaya başladıktan sonra mamayı ya da vitaminleri vermek yumurta ve döl verimine pek etki etmeyecekti. özel diyet kuşlarımızın mevsimine göre zenginleştirilmesi veya fakirleştirilmesi gereken kaliteli beslenme hakkıdır. kaldı ki kaliteli besinler ve takviyeler kuşunuzun dört beş yıl kadar kısa yaşamaktansa, sağlıklı bir şekilde on yıl üzerine ulaşmalarını sağlayacaktır. şimdiden mineral, vitamin, kalsiyum takviyelerini yapın. zaten bu süreç yumurtlamadan iki ay önce başlamalı. kuluçkada vitamin takviyesini minimize etmelisiniz ki hareketsiz kalan kuş aşırı vitaminden rahatsız olmasın. diyetlerinde meyve ve sebzeye de yer açmanızı öneririm. unutmayın yavru dahi alsanız vücudunun mineral, vitamin, protein, kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayamayan kuş verimli yumurtlayamaz, yavruların hayatta kalma şansı azalır. bu dönemi kuşlarınıza uçuş egzersizleri de yaptırarak geçirebilirsiniz. umarım başarılı olursunuz...