Çiftleştiği halde yumurtlamadı ?

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Arkadaşlar kuşlarımı 2-3 kez çiftleşirken gördüm. Yalnız 15-16 gün oldu neredeyse son gördüğümden beri . Ancak yumurta gelmedi. Bu doğal mı çiftleştiği halde yumurtlamaması ?

Yumurta tıkanması vs yok. Gayet sağlıklı yem yiyor su içiyor. Yuvalıkta çok fazla zaman geçiriyor. Çiftleşmeyide bıraktılar sanırım sebep ne olabilir

BACE

Takipçi Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Yılmaz
Belki tam çiftleşme olmadi veya dişi yumurtayı dolliyemedi bunlarda olabilir kardeş
Ssevgiler Saygilar :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Deniz YILMAZ...' Alıntı:
Belki tam çiftleşme olmadi veya dişi yumurtayı dolliyemedi bunlarda olabilir kardeş
Ssevgiler Saygilar :)
Döllenme tam olmazsa yumurtlar ama boş çıkar diye düşündüm hep  valla bir kere çiftleşmeye başlayan kuşta devamını getirir sanıyordum. Ne garip kuşlarım var anlamadım gitti

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
sorun olmaz yakında yumurtlar dişi yuvaya girip çıkıyor mu
ve dişini yandan bi kaç fotoğrfaını ekleyin

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Şaka gibi gelebilir ama kuşlarda doğal korunma metabolizması olduğunu düşünmeye başladım :) Kuş çiftleşiyor ama yumurta yok :) Son günlerde takımlarımdan birini gözlemliyorum. Bahsi geçen takımım şu anda 5 yavruya bakıyor. En küçük yavru 12 günlük, kaba hesapla bu kuşun yeme düşmesine en az 2 hafta var. Ve bu çiftim yavruya bakarken çiftleşmeye başladı (ortalama 1 haftadır sürekli çiftleşiyor). Belki daha öncesinde de çiftleşiyorlardı, ben son 1 haftadır takip ediyorum. Netice itibariyle hiç bir şekilde yumurta belirtisi yok. Sonuç olarak, bu bir gönül eğlendirme gibi geldi bana ve her çiftleşmenin yumurta ile sonuçlanmayacağını gördüm.

ilyascan alıcı

Yeni Üyemiz
Adı
ilyascan
Soyadı
alıcı
Ayni sıkinti bendede var erkek kendi y avrum su anda 2 yasina yaklasti 5 ay once yanina disi attim bi ara hergun ciftlesiyolardi ama yumurta denen bisey yok

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
sorun olmaz yakında yumurtlar dişi yuvaya girip çıkıyor mu
ve dişini yandan bi kaç fotoğrfaını ekleyin
hocam 10 gün içinde yumurtlar normalde ama yok . kanatlar yeri geliyo düşük yeri geliyo normal :D  Çözemedim bu işi. Bakalım neler olacak bekliyoruz.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Bu sorunu yaşayan çok kişi var demek ki bir ben değilim. Bir de 1-2 gün çiftleşiyor sonra 2 hafta kesiyor çiftleşmeyi felan.

Bi başladımı durmaması yumurtlaması gerekmiyo mu çok garip ya :D Şansımıza valla nasıl iş artık çözemedim. Biraz daha bekleyelim bakalım

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Aynı sorun benim çifttede var. Erkek kuşumun yanına 3 hafta önce yeni bi dişi attım 10-15 dk içinde 3 kere çiftleşti. 3 haftadırda her gün günde 2-3 kere çiftleşiyolar, dişi kuş arada yuvayada girip çıkıyor ama ne yumurta var nede yumurta belirtisi.

Bende de şöyle bir kanı oluştu : Dişi kuş erkeğin baskısı sonucu çiftleşiyor ama yumurtlayıp yumurtlamamak kendine bağlı, kendini hazır hissetmedikten sonra çiftleşse bile yumurtlamıyor. Çünkü bu olay ikinci kez başıma geliyor. Bu söylediğin kesin bişey olmamakla birlikte sadece kişisel tahminimdir. Tabi üretici arkadaşlar daha çok tecrübe sahibi olduğundan daha iyi bilirler.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Sadettin SESA' Alıntı:
Aynı sorun benim çifttede var. Erkek kuşumun yanına 3 hafta önce yeni bi dişi attım 10-15 dk içinde 3 kere çiftleşti. 3 haftadırda her gün günde 2-3 kere çiftleşiyolar, dişi kuş arada yuvayada girip çıkıyor ama ne yumurta var nede yumurta belirtisi.

Bende de şöyle bir kanı oluştu : Dişi kuş erkeğin baskısı sonucu çiftleşiyor ama yumurtlayıp yumurtlamamak kendine bağlı, kendini hazır hissetmedikten sonra çiftleşse bile yumurtlamıyor. Çünkü bu olay ikinci kez başıma geliyor. Bu söylediğin kesin bişey olmamakla birlikte sadece kişisel tahminimdir. Tabi üretici arkadaşlar daha çok tecrübe sahibi olduğundan daha iyi bilirler.
Bakalım bugun yine gördüm çiftleşirken inşallah çözülür sorun :)

Sizinki de benimden de betermiş sebebini net olarak kimse söylemedi bakalım

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Benım bir cift kusumdada aynı sorum var.defalarca cıtlestıklerini görmeme ragmen kuslar yumurtlamadı ve dısı yuvalıga ilgi göstermıyor.yorumları merakla beklıyorum

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Valla nasıl iş herkesin şikayeti varmış meğer bu durumdan . Şimdi beklemekten başka çare yok sanırım. Tam çiftleşiyorlar dedik bu defa da yumurtlamıyor  Hasbinallah

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ethem bey yazdıklarınızı okuyunca aklıma en kötü ihtimal geliyor ; kuşlar yumurtaları yiyiyor diyebilirim . Siz kanatlar sarktığı zaman yakın takibe alın , bir de kalsiyum ihtiyaçlarını karşılıyor musunuz