Çiftleştirmeye İten Bir Yöntem Varmı ?

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Kuşlarımı aldım alallı sadece hareket halindeler çiftleştme yapmıyorlar videodan görüldüğü gibi anlaşmama gibi bir durumda yok;

Kuşlarım yaklaşık 1 aylık.Ve bunların aynı anne babadan olduğunu söyleyen arkadaşlarım mevcut bu konuda çiftleştirmeye - yönde iten bir sebeb olabilirmi ?

Yakın komşunun kuşunun erkeği öldü gidip aynı renkten tıpa tıp aynısını aldı 2 gün içinde çiftleşti.Şimdi yumurta oturuyor kuş, Herhangi bir vitamin ilaç hiçbişey kullanmıyor.

Kuşlarıma yeterince ortam oluşturmaya çalışıyorum aslında hiç rahatsız etmiyorum.

Yukardan bana bakıyırlar sürekli.Ama erkek çiftleşme manasında dişiyi tahrik etmiyor.

Mesela Bilgisayardan Bir muhabbet kuş sesi açınca çıldırıyorlar canlanıyorlar :)

Birbirlerinin başını kaşıyorlar ama hep suskunlar bukadar PASİF'LİK Hiç Görmedim.

Hemen Videoyu Vereyim; Onları Çekebildim UFAK 5 DK

Kardeşim hapşurdu kusura bakmayın :D

My Movie

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
kuşlar genç gibi geldi bana daha ufaklar . en az 5 ile 8 aylık arası ancak yavrularlar diye düşünüyorum. ikisininde hazır olması lazım ve ikiside hazır deil ama iyi eş olacakları belli eş tutmuşlar bile siz 2 3 ay sabredin bence ve rahatsız etmemeye bakın onlar yapar. 

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Bir kuşu eline alırda tüylerini yolarsında senden kaçmak için ses çıkarır sanki evin için de öyle sesler geliyor kendi yuvalarında çiftleşme sesi geliyor ama çiftleşmemidri değilmidir çözemiyorum.

Yanlarına gitmeyip işlerine devam etmelerini sağlamak adına hiç karışmyıorum :D

ama O tartışmanın size sesini dinletmek isterdim.

Şuan evde az önce yine yaptılar yaklaşık 1.5 DK şimdi yine durdular. Ne yaptılarını görmüyorum

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Mert BUTAY' Alıntı:
Bir kuşu eline alırda tüylerini yolarsında senden kaçmak için ses çıkarır sanki evin için de öyle sesler geliyor kendi yuvalarında çiftleşme sesi geliyor ama çiftleşmemidri değilmidir çözemiyorum.

Yanlarına gitmeyip işlerine devam etmelerini sağlamak adına hiç karışmyıorum :D

ama O tartışmanın size sesini dinletmek isterdim.

Şuan evde az önce yine yaptılar yaklaşık 1.5 DK şimdi yine durdular. Ne yaptılarını görmüyorum
olur her kuşta öylede şu kuşların bir gagalarını çekermisin cinsiyetlerinden emin olamadım. . Dediğim gibi çiftleşme umudunu kesin şimdilik :) sonra bu hobiden bıraksınız . DEdiğim gibi kuşlar hazır deil. Hazır olmaları zaman alır. Kuşlar ufak gibi daha 2 3 ayları var en az

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
çiftlleşmeye iten yöntem kuş sayıyısı fazla olacak muhabbet kuşları doğada sürü halinde yaşıyor çift sayısının fazla olması üremeyi tetikler tek çiften yavru almak zordur

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Dışı hazır fakat erkek daha küçük geldi dışıye göre . erkegin biraz zamanı var . 1 ay kadar tahminimce.  Ustalar ne der bilemem. birde onlardan yorum beklersen netleşir inşallah