Çıkmayan yumurtalar

TÜRKSOY

Üyemiz
Adı
Halil İbrahim
Soyadı
TÜRKSOY
Selam arkadaşlar,dişinin birtanesi dört yumurta yaptı ikisinden yavru çıktı diğerleri günü geçti çıkmadı yavrular olduktan sonra üzerinde pek yatmıyor.Diğer dişininde dört yumurtası var çıkmayan yumurtaları diğer dişinin altına koysam olurmu?.Teşkkürlerimi sunarım.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Eğer zamani geçtiyse ışıkla bakin ve diger disiyi hic yormayin ya bozuk ya bostur o yumurtalar...
saygilar...

TÜRKSOY

Üyemiz
Adı
Halil İbrahim
Soyadı
TÜRKSOY
Teşekkürler Özcan bey fenerle bakayım alayım.Kuşta bir rahatsızlık olurmu diğer yavrulara bakmama konusunda yavrular oniki gün oldu çıkalı.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Türksoy Bey,

Benim tecrübeme göre dişi kuşlar sayı saymayı biliyorlar. Eğer 4 yumurtası olan bir kuşun altına ilave yumurta sürerseniz yani 5-6 yaparsanız yumurtalara yatmayı kesecektir. Yumurtaları soğutmuş olursunuz ve kuluçka sonlanmış olur.

Ancak yavruda durum farklı. İlave yavruları rahatça besliyorlar.

Benim size tavsiyem bir dişiden bir dişiye yumurta kaydıracak olursanız adedi arttırmayın. Boş varsa onları çıkarıp onların sayısı kadar dolu yumurta koyun.

Saygılarımla

TÜRKSOY

Üyemiz
Adı
Halil İbrahim
Soyadı
TÜRKSOY
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Türksoy Bey,

Benim tecrübeme göre dişi kuşlar sayı saymayı biliyorlar. Eğer 4 yumurtası olan bir kuşun altına ilave yumurta sürerseniz yani 5-6 yaparsanız yumurtalara yatmayı kesecektir. Yumurtaları soğutmuş olursunuz ve kuluçka sonlanmış olur.

Ancak yavruda durum farklı. İlave yavruları rahatça besliyorlar.

Benim size tavsiyem bir dişiden bir dişiye yumurta kaydıracak olursanız adedi arttırmayın. Boş varsa onları çıkarıp onların sayısı kadar dolu yumurta koyun.

Saygılarımla
Ayhan bey teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Yumurtalara fenerle baktım kırdım sonra bir tanesi içi kurumuş gibiydi bir tanesi de boştu içi. Özcan bey'in dediği gibi de çıktı.Yavrulara bakmasında da bir sıkıntı yok.Selamlar Allah' emanet olun.