çok kötü bir durum

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
merhaba 45 günlük olan yavrum bugün gayet sağlıklıydı. dışarı çıktı bizle oynadı ne bir yere çarptı ne bişey oldu. biraz önce salıncakta kafasını aşşağı kadar sarkıtmış duruyordu. ses verdim cevap vermedi parmağıma aldım kafasını toparlayamadı. farkettim ki görmüyor. ses veriyorum kafesin tabanında kafasını sürekli döndürüp beni arıyor.

ne olduğunu anlamaya çalışıyor. kuş benim yavrum yani benim kuşlardan aldığım yavru. bu ani rahatsızlık neden olmuş olabilir ve ne yapmalıyım. :( kafeste ki aksesuarları çıkardım kendini vuruyor çünkü korkunca.

ne yapacağımı şaırsım. daha önce başına gelen var mı ?

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
geçmiş olsun.geçici körlük filan olabilir mi? isterseniz biraz bekleyin yada kuşun daha önceden gördüğüne eminseniz sizin yerinizde olsam ıslak bir havluyla kuşun gözlerini hafifçe silerdim.konuyla ilgili umarım daha iyi bir yardım alırsınız.tekrardan geçmiş olsun.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
kuş benim kuşların yavrusu Doğan bey önceden görüyordu. oda da gayet rahat uçuyordu. hatta parmak tıklatınca elime geliyordu. anlamadım bende bir den bire ne oldu.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
1-Muhabbet kuşunda travma
2-Potansiyel toksin(zehir)teması
3-Enfeksiyon hastalıklar araştırılmaktadır.
Muhabbet kuşlarında körlüğe neden olan en önemli toksinler kurşun,sefalouridin ,mikotoksinler ve organik fosforlu insektisitler sıklıkla karşılaştığımız temel etkenler olarak görmekteyiz.Özellikle muhabbet kuşunda belirtiler gıda alımından sonra nortaya çıkıyorsa neden hepatik ensefalopatidir,özellikle kedi dışkısı ve koprofaj böcekleri ile temas toksoplazmozisi akla getirmelidir.

Rastlanan vakalarda göz kapağı,periorbital ve orbital lezyonlar,kornea veya lenste opasite olup olmadığına bakılır,ağız,kulak ve gözde kan görülmesi baş travmasına işaret eder özellikle muhabbet kuşunun herhangi bir yerindeki morarma taravmayı akla getirmektedir.

Poliüri veya hematüri kurşun toksikasyonunu,biliverdinüri kurşun toksikasyonu,hepatik lipidozis,hemakromatosis ve karaciger hastalıklarını akla getirir.muhabbet kuşunda körlükle beraber başka nörolojik bulgularda varsa kurşun zehirlenmesi,organik klorürlü insektisit zehirlenmesi,ensefalitis,hepatopati ve neoplazi düşünülmesi gerekmektedir.Ensefalitisde nöbet ,ataksi,kendi etarafında dönme,niystagmus,avian picorna virus ensefalomiyelitisinde gözde total büyüme,katarakt ve körlük,tremor,paraliz ve ataksi gözlenir.Körlük ile birlikte nonrejeneratif anemi varsa klamidiyozis, aspergillozis,mikobakteriyoziz,neoplazi,mikotoksikozis ve kurşun zehirlenmesi,nonrejeneratif anemi ve protein kaybı görülürse akut kan kaybı ve karaciğer hastalığı (mikotoksikozis ve hepatik lipidoziz)rejenaratif anemi ile birlikte plazma proteini normal ise kurşun toksikasyonu veya mikotoksikozis düşünülmelidir.
Kör muhabbet kuşlarında karaciger büyümesi,hepatik lipidoziz,hemokromatoziz ,mikotoksikozis,klamidiyozis ve bakteriyel enfeksiyonda görülmektedir.
Muhabbet kuşlarında körlüklerde tedavi kesinlikle bir veteriner hekim tarafından yapılmalıdır.

Alıntı

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ercan bey geçmiş olsun inşallah geçici bir sorundur tatlı birşey yada süt ürünü yedirdiniz mi ?

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
teşekkürler ama pek bir ilerleme yok. artık çırpınmıyor kafese kendini vurmuyor. tüneğin yerini öğrendi çıkıyor ama ya hiç görmüyor yada gölge olarak görüyor ani hareketlere tepki 0 şu anda. yem yememesi en büyük sorun. suluğundan su içiriyorum vitaminli ama yemin tanesini gagasına tutsam bile yemiyor. yemliğide bulamıyor.

normal yenmi ve maması dışında hiç bir yiyecek vermedik. ocak 21 doğumlu kuşum yani daha 2 aylık bile değil. neden olduğu konusunda hiçbir şey bilmiyorum zaten 1 saat için de oldu. avrupa yakasında özellikle beyoğlu şişli taraflarında kuştan anlayan veteriner bulucam artık. dün geceden daha iyi ama hala görmüyor.