çok merak ettiğim kısa sorular?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
üretici olarak küçük çapta yada büyük çapta üretenler.
1)salmada mı kafeste mi kuşlar daha uzun ömürlü ve verimli oluyor.
2)uyuşuk uyuşuk durmaktan canlı canlı olmaları için neler yapıyorsunuz (antibiyotikli vitamin vermek harici).
3)bir ara kuşlara pozitif iyonlu hava veriliyordu sanki bunu yaygınlaştıran var mı?
4)ele alışık kuş ile ilgilenirsek morali pozitif olurda, ::) çift kuşlarla nasıl yaklaşmalı ele alışık olmadıkları için daha ürkekler nasıl kendimizi tanıtacağız? pray confusedtw

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Salmada kuşlar daha keyifli ve daha mutlu olur. Lakin salmada bazı kurallara özel ihtimam göstermezsek  çok kavgalar ve katliamlar olabiliyor.

- Kuşun ırkı uyuşuk veya canlı olmasında önemli etken zira jumbo kuşlardan yerli kuşlar gibi hareketli ve canlı olmasını bekleyemezsiniz. Bunun dışında ne yaparsanız yapın tüy değişimine giren ve veya hasta olan kuş canlı hareketli olması imkansız.
- Pozitif iyonlu hava insan veya hayvan canlıların hepsine zararlıdır. Tam tersi havaya negastif iyon vermek gerekir. Havaya verilen negatif iyon ortamdaki toz zerreciklerine (pozitif iyona) yapışarak onların yere düşmesine ve daha temiz bir hava solumalarına yardımcı olur. Daha temiz hava soluyan bütün canlılar da daha sağlıklı olurlar.
- Çift kuşlarda da ele alışmaları mümkün oluyor. Ama ben şahsen çok kuş beslediğim için hepsini tek tek ele alıştırmakla uğraşacak zamanı bulamıyorum. Daha az sayıda kuş besleyen üreticilerimiz içinde bu yöntemi uygulayan arkadaşlarımız olduğuu duyuyorum.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Muhabbet kuslari dogasi geregi toplu halde yasadiklari icin salmada daha mutlu olur yalniz kuslar es tuttukca ayri ayri uretim kafeslerine almakta fayda var kuslari topluluk halinde besliyorsaniz (1den fazla kus sesini duymasi bile yeterli) evcillestirme olamayacaktir. Zaten evcil kus ta uretim icin faydali degildir. Cunku evcil kus esiyle degil sahibiyle ilgilenecek ve uremeye calismayacaktir. Saglik olayina gelince hayvanlara da insanlara da vitamin olarak dogal besinler vermekten yanayim brokoli limon suyu havuc ispanak durmadan vitamin yuklemesi yapilmasi guzel bir durum degil ilac olarak birde burda baytril diye bir ilac var herkes ogrenmis yaziyor benim enistem veteriner onu ineklere yapiyoruz dedi kusu cok yorar dedi bu tip durumlar