darıdan başka bişey yemiyor.

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
merhaba,
1 çift kaçan kuşlarımın ardından yaklaşık bir yıl aradan sonra genç hollanda cinsi kuşumla sizlerle birlikteyim.

evet kuşum yaklaşık 7-8 aylık ceresi mavi pembe arası bişey daha.

hemen hemen 2.5  aydan beri benimle. sağlığı ve neşesi iyi. kakası normal ve  dışkılık bölgesinde tüylerine yapışma felan yok.  suyunu hemen hemen her gün değiştiriyorum

yeri ve kafesin konumu çok rahat ışık alıyor, ne çok sessiz nede çok gürültülü patırtılı bir ortamda. yani sürekli girilip çıkılan bir ortamda

gündüzleri dışarıdan kuş seslerini duyunca sürekli ötüyor. geniş bir kafesi var Ama tüneklerin haricinde kafeste dolaşma alışkanlığı da yok.

şu anda sorunumuz Darıdan başka bişey yememesi.
ne denedimse yanına bile yaklaşmadı. Taze Marul, Elma, Maydanoz ve sapı, nane. havuç, ıslanmış ekmek, kek. hiç birini denemedi.
yaklaşmadı bile hangi tüneğe yakın koysam kendisi diğer tünek de duruyor. kafes tabanına koydum zaten inip çıkmıyor tabana. yani yemiyor. merak bile etmiyor  bu nedir diye:(

mürekkep balığı kemiği var kafesinde onu da tatmadı daha

bu şekilde tek düzen beslenmeyle sorunlar çıkmasından korkuyorum.

kafese tam anlamıyla hakim olmasını yani oynamasını kafes içinde ve diğer besinleri almasını nasıl sağlayabilirim. ne önerirsiniz. bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.  icon_pray

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Belkide sürekli takip ediyorsunuz diye rahatsız oluyordur. Siz vermek istediğiniz şeyleri bırakıp çekilin zamanla verdiğiniz şeylerle tanışır bence

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Öğlene kadar darı kabını koymayın, bakalım merak edip bakacakmı bu nedir diye diğer yiyeceklere. Öğleden sonra koyun gene iyice değişik gelmesin birden gıda değişimi.

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Bizim Pikaçu şeftali gördü mü deliye dönüyor, gözü başka hiçbirşey görmüyor resmen gözlerinin içinin güldüğünü hissediyorsun.

Sende bir şeftali deneyebilirsin.

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
yok valla rahatsız olmasın diye yanına bile yaklaşmıyorum çoğu gün.

kafese diğer besinleri koyup darıyı çıkartmak benimde aklıma gelmedi değil
ama aç kalması içime sinmedi.

ters tepmesin sonra, aç kalıp kötü olmasından da korkmuyor da değilim.. ?