Darlanıyorum, yardım !!!

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Herkese merhabalar. Mayıs ayının başı itibariyle bağ evimizin uygun bir yerine kümes kurdum. İlk başta 1 anne ve 9 yavrudan oluşan bir koloniyle başladım. Daha sonra başka bir tavuğu gurka yatırdım ve 12 civciv aldım. Son bir haftada eski yavrulardan birini kümeste ölü buldum, hemen ertesi gün yeni civcivlerden 2'sinin kaybolduğunu gördüm. Herhalde dışarıda kaldı, kurda kuşa yem oldu diye düşündüm. Fakat bugün kümesin küçük kapağını açtığımda yeni annenin ölü olduğunu gördüm. Büyük kapağı açtığım an bütün kayıpların sebebi tam karşımda duruyordu. Kümesime namussuz bir yılan dadanmış. Şerefsiz acıktıkça gelip bir yavruyu götürüyormuş. Kuvvetle muhtemel anneyi boğarak öldürmüş. An itibariyle elimde Eski koloniden 1 anne 6 ferik, yeni koloniden sadece 4 civciv kaldı. Yılan bütün kürek darbelerine rağmen kaçmayı başardı, kaldı ki ölse de bir şey değişmeyecek; dağın ortasında hangi birini öldüreyim.
      Tavuğun olduğu yere akrep, yılan, v.s. gelmez diye bilirdim. Gördüm ki, kümese bile girebiliyormuş zalım. Arkadaşlar, bu konuda ne yapabilirim? Yılanların gelmesini engellemek için bildiğiniz etkili ve denenmiş bir yöntem var mı?  Yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Selamlar...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Izcilik kamplarında çadırlarda kaldığım günlerden kalan bilgilerin işinize yaşaması dileğiyle. Yılan akrep ciyan gibi canlıları uzak tutmanın birinci yolu kükürt bahçe etrafına serpmek . Bulamıyorsanız kireç içine bol miktarda tuz ekleyip serpin  çok yararını göreceksiniz . 

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Samet bey teşekkür ediyorum. Fatih bey, kükürt yöntemini daha önce de duymuştum. Dün uzun uzadıya bir araştırma yaptım. Genelde tavsiyeler kükürt üzerinde yoğunlaşmış. Sadece bir yerde kükürt-naftalin-mazot karışımından bahsediliyor. Kokunun ağır ve keskin olmasından dolayı daha etkili olacaktır diye düşünüyorum. Denemekte fayda var. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
geçmiş olsun fatih bey gerekli açıklamayı yapmış zaten