DİKKAT!!! Araba İlanı Dolandırıcıları

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Belki bilen arkadaşlarımız vardır. Ama bilmeyenler ben yazmak istedim. Bu dolandırığı yapan kişiliksiz (bu mubarek günde ağzımı fbozmak istemedim) şahıslar, özellikle sahibinden.com başta olmak üzere buna benzer araba alış/satışı yapılan siteleri kullanmakta. Oldukça cazip fiyatlı bir ilan veriyorlar. Tabili ilandaki isim sahte, verilen cep telefonu 1-2 gün içerisinde yeni açtırılmış bir telefon. Farklı şekillerle temin edilen ilkana uygun resimler.

İhtiyaçtan acil, çok sıkıştım, kredi borcum var, ev alacam, acil paraya ihtiyaç var vs.vs.

Ağına düşürdüklerinden kapora olarak ne koparırlarsa kazanç sayıyorlar. Eeee tabi fiyat cazip, adam arabayı başkasına satmasın diye de o an için kaporayı göndermek mantıklı geliyor. Dolandırıcı 1-2 gün içerisinde toplayabildiği kadar topluyor. Sonra telefon iptal. Ulaşamıyorsun bile. Üstelik kaporayı gönderen birde kalkıp ilandaki şehire arabayı almaya gidiyor.

Çarptırdığı paraya mı yansın? O şehire masraf edip gitmiş ona mı yansın? Belki işinden gücünden oldu, ona mı yansın?

Aman haaaa DİKKAT!!!

Bu tür tuzakların olduğunu unutmayarak, araba vs. alış-veriş yaparken malı görmeden asla parayı göndermeyim. Sonra "bir arkadaş bahsetmişti" diye demenizi asla istemem.

ALLAH'ım bu tür insanları masum, doğru dürüst insanlardan uzak tut. AMİN.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
ihtiyaç sahibine kapıya gelen dilenciye ne bileyim işte 50 kuruşu cok görüz böyle tanımadan görmeden 100-200tl kapora göndeririz aman dikkat

hırsızlık meslek olmuş artık günah kavramı yok artık

elias

Uzman Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
DERVİŞOĞLU
O şekilde insanların paralarını alanları rabbim o parayı yemeyi nasip etmesin bu mubarek gunde dua ediyorum

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Belki bilen arkadaşlarımız vardır. Ama bilmeyenler ben yazmak istedim. Bu dolandırığı yapan kişiliksiz (bu mubarek günde ağzımı fbozmak istemedim) şahıslar, özellikle sahibinden.com başta olmak üzere buna benzer araba alış/satışı yapılan siteleri kullanmakta. Oldukça cazip fiyatlı bir ilan veriyorlar. Tabili ilandaki isim sahte, verilen cep telefonu 1-2 gün içerisinde yeni açtırılmış bir telefon. Farklı şekillerle temin edilen ilkana uygun resimler.

İhtiyaçtan acil, çok sıkıştım, kredi borcum var, ev alacam, acil paraya ihtiyaç var vs.vs.

Ağına düşürdüklerinden kapora olarak ne koparırlarsa kazanç sayıyorlar. Eeee tabi fiyat cazip, adam arabayı başkasına satmasın diye de o an için kaporayı göndermek mantıklı geliyor. Dolandırıcı 1-2 gün içerisinde toplayabildiği kadar topluyor. Sonra telefon iptal. Ulaşamıyorsun bile. Üstelik kaporayı gönderen birde kalkıp ilandaki şehire arabayı almaya gidiyor.

Çarptırdığı paraya mı yansın? O şehire masraf edip gitmiş ona mı yansın? Belki işinden gücünden oldu, ona mı yansın?

Aman haaaa DİKKAT!!!

Bu tür tuzakların olduğunu unutmayarak, araba vs. alış-veriş yaparken malı görmeden asla parayı göndermeyim. Sonra "bir arkadaş bahsetmişti" diye demenizi asla istemem.

ALLAH'ım bu tür insanları masum, doğru dürüst insanlardan uzak tut. AMİN.

Ben otomotiv işi yapıyorum bu işi yaparken dikkat edilmesi gereken diğer önemli konu da ,

ilan yayınlarken sattığınız aracınızın plakalarını resimlerde silmelisiniz.

Sebebi de bu şahıslar sizinle alıcıymış gibi konuşup ad-soyad alıyorlar veya plakadan ruhsat sahibi bilgilerine ulaşıyorlar.

Örneğin,  ben Gürkan Demir olarak 34 ABCD 92 plakalı aracımı ilana koyuyorum, aracın ruhsat sahibini öğrenerek , başka bir siteye satan Gürkan Demir olarak aynı resimle ilan verip 3-4.000 TL altına ilan veriyorlar.

Size de dilerseniz aracın borcu olup olmadığınıza baktırın diyorlar, sizde baktırınca aracın sahibinin Gürkan Demir olduğunu öğrenerek itimat edip telefonda konuştuğunuz kişinin gerçekten Gürkan Demir olduğunu zannediyorsunuz, sonra gelsin kaporalar...

Son trend bu yönde o yüzden resimlerde plakaları mutlaka silin.

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
bende bir dönem araba alıp sattım babamla.

plakayı ilandan silsenizde millet arayıp plakayı verirmisin hasar sorgulaması yapacağım diyor.
yine plakayı vermek zorunda kalıyorsun.. plakayı silmek pek bişey değiştirmiyor.

Beyazasil

Yeni Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
GÜZE
Selamlar,

Başka bir dolandırıcılık durumundan bahsedeyim. Yine çok uygun fiyata araba ilanı veriyorlar fakat telefon numarası yok sadece mail adresi ve ingilizce yazıyorlar. Ben bunları bilmeden cevap yazdım aldığım yanıt ben İngiltere'ye donmek zorunda kaldım arabam kılıtlı garajda benım gelmem gereklı ama senın cıddı alıcı oldugunu anlamam ıcın para yatırman gerekli! Fakat parayı bana yatırma sen başka birine yatır bana dekontu goster yeterli diyerek konuya giriyor. Çok şükür ki benim İngiltere'de çalışan bir arkadaşım var, o sana gerekli parayı gosterir sen buraya gel arabayı servise gösterelim, ben burdan sana para teslim edeyim diyerek cevap yazdım . Dönüş gelmedi şüphe ettim. Başka bir ilden başka bir mail adresiyle aynı şekilde yazdım aynı cevapla karşılaştım.  Emniyet müdürlüğüne giderek Polislere durumu anlattım. Arabanın sahibine ulaştım. Konuyu anlattım. Arabanın sahibi konuyu bildiğini benden önce 1 kişi daha uyardığını söyledi.

Yanılıpta WEstern Unı para gönderen başkasının adına gönderilen parayı, yalanlarla gönderen kişi bankaya gidip ben yanlış kişiye göndermişim şu kişiye gönderilecek diyerek düzeltme yaptırıyormuş.

İyi Günler

erol.eğritepe

Üyemiz
Adı
erol
Soyadı
eğritepe
o tür  dolanırıcılar cok suan papağan (yavru gri yada başka değerli hayvanları satmaya cakışıyorlar vs vs )  intoko sitesinde. bu ilanlar hep afrikadan veriliyor ve türk isimleri kulanıyorlar  onlara kanmayın hepsi para koparmaya calışıyorlar

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ortam şartları o kadar kötü ki insanlar ne yola gireceklerini şaşırmışlar

B

badem3806

Guest
O şekilde insanların paralarını alanları rabbim o parayı yemeyi nasip etmesin bu mubarek gunde dua ediyorum