DİKKAT!!!PETSHOP SAHİBİ ARKADAŞLAR DİKKAT!!!

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşlar bu gün PET-DER Başkanımız ile yapmış olduğum görüşme de

1-Veteriner odasına bağlı olan ve dükkanımızdaki hayvanları kontrol eden veterinerler den her biri toplam 10 petshop ile sözleşme imzalayarak çalışabiliyordu.

2-bu yüzden ortalama 5000 tl lik ücret /10 olunca aylık 100 tl gibi bir fiyat çıkıyordu.

3-Derneğin yeterli üyesi olmadığından (390) oda olamamamız ,veterinerler odasını daha kuvvetli bir hale getirmiş ve her veterinerin bakacağı petshop dükkanı sayısını en fazla 3 olarak belirlemiştir.

4-T.C. yasaları gereği oda olabilinmesi için 500 kişi gerekmektedir.Yeterli sayıya ulaşamadığımızdan kanunlar karşısında malesef odalara karşı yaptırımımız çok az olmaktadır.

5-Bu durumda ortalama 100 tl olan aylık veteriner sözleşme aidatı yaklaşık 500 tl ye gelmekte ve bizleri zor duruma sokmatadır.

6-22.02.2012 Tarihinde Dernek başkanımız vasıtasıyla üyelerimiz adına ilgili kurum ile alakalı yasal işlemlere başlanacaktır.

7-PET-DER Derneğine üyelik için gerekli şartlar
a)İkametgah
b)5 Ad. Resim
c)Yıllık dernek aidatı toplam 240 tl.Açık yem satışı için açık yem ruhsatı 100 tl.

Arkadaşlar dernek ne işe yarar demiyelim başkanın ne sıkıntılar çektiğini ben biliyorum.Aylık 20 tl ye temül ediyor.Lütfen birlik olalım ve bu adaletsizliğe bir dur diyelim.

DERNEK TELEFON: 0212 644 59 48
DERNEK FAX        : 0212 507 07 34
BAŞKAN              : 0535 328 42 20

iSTANBUL ADRES:Haznedar mh.Ergene sok.24/B İstanbul

Not:Değerli arkadaşlar,istanbul dışı dernek şubelerinin irtibat bilgilerini dernekden alabilirsiniz.

Bu derneğe kimler üye olmalı?

1-Tüm petshoplar
2-Tüm toptancılar
3-Tüm üreticiler(tabi burası bizim için biraz sıkıntılı) ;)   

Arkadaşlar üyelik kesinlikle mecburi değil,ama üye yetersizliğinden oda olamamamız ileride bizlere çok daha ağar şartlar getirecek ve bizi sıkıntıya sokacaktır.

Saygılarımla... 

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Selamlar;
Aslan abim durumu çok güzel özetlemişsin bizim açımızdan...
Durum gerçekten içler acısı.
Vere vere bir kulağımız arkası kaldı ama ona da göz diktiler.
Ancak Pet-Der için senelik 240 tl ücret bence fazla zaten diğer oda v.b. yüklerimiz var üzerimizde aylığa vurunca 20 tl neye vermiyoruz diyoruz ama senelik olarak 240 tl çok yüksek şu an 390 üye de olmalarının başlıca nedenlerinden birisi budur bence...

Allah c.c. sonumuzu hayırlı kılsın...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Bilal kardeşim şu an başkan ,avukat,sekreter dahil olmak üzere 3 kişi artı bulundukları yerin kirası var.Ayrıca tüm resmi yazışmaları ve takipleri bizim adımıza ve her üye için tek tek yapıyorlar.Yani benim dükkanım Üsküdar zeynepkamilde.Adam bakırköyden kalkıyor sadece benim dükkanım için kadıköydeki il tarıma kendi arabasıyla gidiş gelişini düşün?ayrıca ben sadece uzak da değilim maltepe de üyesi var.Sultanbeyliğinde üyesi var.Zaten rahatlığı şu tüm işleri senin adına takip edip herşeyi ayağına kadar getirmesi.Ayrıca Tarım il ile başın ne zamanda sıkışsa derhal müdahale ediyorlar.Genelde msj atıyorlar kimseyle muhatap olmayın hemen bize haber verin diyorlar.
Ne bileyim ya şu dertten bir kurtulabilsek.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Abi belki mevzu dışıda bu veterinerler ne işe yarıyor makbuz kesip para almaktan başka
Bana göre haram, çok işin içinde olan bi adam değilim ama benim gördüğüm çoğuna ishal bi muhabbet versen iyileştiremez yanlışmıyım?

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Ömer ADAM' Alıntı:
Abi belki mevzu dışıda bu veterinerler ne işe yarıyor makbuz kesip para almaktan başka
Bana göre haram, çok işin içinde olan bi adam değilim ama benim gördüğüm çoğuna ishal bi muhabbet versen iyileştiremez yanlışmıyım?
Haksız da değilsin gerek benim iş yerimde satışını yaptığım canlılardan gerek ise üretimini yaptığım canlılardan anlayan veteriner sayısı bir elin hadi arttıralım iki elin parmak sayısını geçmez...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
bu saçma prosedurler,haksız abartılı kesintiler vs.yüzünden ben perakende ve toptan iş yerimi kapatıp ticari boyuttaki faaliyetlerimi bitirmek zorunda kaldım aylık bir veterinere 500 lira vereceğim de özellikle canlı işindeki çok cüzzi(onuda fireler zaten kapatıyor hemen hemen bütün petshop ve evcil hayvan satış yerilerinde) olan kar marjınıda nötralize ettireceğime daha uygun ve daha basit olana kadar ve bu konuda ticaret hayatıma resmen  bir virgül koyup ara verdim çok saçma ve abartılı bir takip ve resmen bu konuda sıkı yönetim durumu söz konusu işin kötü tarafı veteriner arkadaşların çoğu inek koyun at köpek tarzı hayvanları zar zor tedavi edip başına bu tarz bi sorunla gelen bi müşterisi için bizden bilgi almaya çalışırken nasıl olacakta bize yardım edeceklet çözebilmiş değilim pet sektöründeki bilgi sahibi veteriner sayısı oldukça az ve sorulduğundada ben bunun eğitimini almadım deyip geçiştiriyorlar senelerdir bu minik canlıların yerine göre operasyonlarına kadar yapan bu işe ömür adamış gönül vermiş kişileri resmen bu işten soğutmaya yönelik bir çalışma gibi geliyor işin açığı bu formalitelerden ve haksız saçma kontrollerden bıkmış bulunuyorum bilmem sizler ne düşünüyorsunuz...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Abdullah kardeşim sonuna kadar katılıyorum.Türkiyede veteriner fakültesinde okuyup da kuş bölününü seçmeli ders diye koyduran da derneğimiz dir.Seçmeli olması da çok komik sanki bu dünyada yaşayan kuşlar sanki uzaydan gelmişler.Yani insanı kaçakçılığa iten bu kadar kötü bir yaptırım olamaz.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
evet abi çok saçma mevzular dönüyor ben çözemedim desteklenene kadar ve daha basitleşene kadar da ticari hayatıma son verdim kendi hobim sonuçta bu işi bırakamam ama ticaretini de dediğim gibi bilgili insanların değeri bilinene kadar da yapmayıveririm kolay gelsin.