Dişi kuş konuşur mu?

yksl357

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yüksel
6-7 aylık dişi bir kuşum var aldığımda 3-4 aylıktı kafası yenice beyazladı. Erkeklerin konuştuğunu aldıktan sonra öğrendim. Dişi kuşlar konuşmuyorlar mı forumda ve başka sitelerde de aradım tam bir bilgi yok. bir de kafesinde ayna var biz odadayken kafesine girmiyor sürekli onla uğraşıyoruz çok sesler çıkarıyor ama hiç kelime duymadık. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Selamlar disi kuslar da konusabilir fakat bir kac kelimeyle sınırlı olduğunu gördüm. Çunku erkek kuslar otum olarak da disi kuslara gore daha fazla ses cikaran cazgırlık seviyesinde kuslardir. Zamanla baska muhabbet kusu sesi duymadigindan (genellikle yavrudan satin alinan kuslar icin gecerli bence) tv cep telefonu mesaj sesi insan sesini taklit etmeye basliyorlar ve disi kusa kur yapar gibi insana kur yapiyorlar bu zaman periyodunda da insanin ona soyledigi kelimeleri taklit ediyorlar. Benim de erkek muhabbet kusum var 5 ay kadar yalnizdi sadece minik kus minik diyebiliyor ve de cep telimin mesaj sesinin aynisini cikariyor Saygilar

yksl357

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yüksel
teşekkür ederim Onur Bey ben de çok araştırdım ama kuşu olan kadar tam bir bilgi veren yok. Ama benim kuş ben eve gelince hiç susmuyor. Acaba erkek mi diye düşünüyorum herkes dişi dedi. O kadar çok cazgırlık yapıyor ki laf atınca bile bağırıyor. Dün bir videoda gördüm kuş dişi ceresine sahip ama erkek oluyormuş bazılarında. Saygılar

yksl357

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yüksel
bir şey daha soracağım eş alsam nasıl olur erken mi daha

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kusunuz dişi
Evt disi kuslarda konusur(ilgilenilirse)
Kusunuz tüye girmiş ve
Ciftlesmek icin uygun yaşta.

yksl357

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yüksel
hepinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için