Dişi kuşum çok bakıcı ama yumurtaların hepsini ısıtamıyor

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Merhabalar, kuşlarım ilk kuluçkasında 5'de 2 yaptı. Yumurtaların hepsi döllü ve sağlıklıydı. Şimdi yavrular yuvadan atladıktan hemen sonra yine kuluçkaya yattılar. Yine 5 yumurta ve yine hepsi döllü ama dişim yumurtaları iyi ısıtamıyor.

Yavru bakımını çok iyi yapıyor her şey iyi ama bir türlü tüm yumurtaları ısıtamıyor. Nasıl yapmak lazım bilmiyorum?

Bir diğer konu, çiftim güzel besleniyor ve bunun karşılığında bana güzel yavrular veriyor fakat ben onları dinlendirmek istiyorum. Yuvalığı çıkardığımda acaba bu  verimden düşerler mi diye korkuyorum. Bir kuluçkadan kalkıp diğerine yatıyorlar bu düzeni bozmak doğru mu?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Yuvalikta plastik follul ya da ortasi biraz oval bir aksam.kullanarak yumurtalarin bir araya toplanmasini sağlayarak kusa yardimci oluyor musunuz ?

Böyle bir aksam yoksa tavsiye ederim.

Verim düşme gibi bir durum olmadan ziyade verim artirma bile olabilir.

Ayrica kuslarin ilk kulucka donemleri olmasi da etken olabilir.

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Ergün İNANIR' Alıntı:
Yuvalikta plastik follul ya da ortasi biraz oval bir aksam.kullanarak yumurtalarin bir araya toplanmasini sağlayarak kusa yardimci oluyor musunuz ?

Böyle bir aksam yoksa tavsiye ederim.

Verim düşme gibi bir durum olmadan ziyade verim artirma bile olabilir.

Ayrica kuslarin ilk kulucka donemleri olmasi da etken olabilir.
Plastik folluk almadan ikinci kuluçkaya yattı kuş. Şimdi Yatıyor bakallım ne gösterecek günler.