dişi kuşum ne zaman hazır olur

yolcu 40

Yeni Üyemiz
Adı
can
Soyadı
yolcu
Arkadaşlar merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Öncelikle böyle bir sitenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Amatör olarak evde kafes kuşları besliyorum. Yaklaşık bir ay önce, petshoptan bir çift muhabbet kuşu aldım. Kuşlarıma öntelli olarak suntadan bir de kafes yaptırmıştım,ve yuvalık kafesin içerisindeydi. Aldığımdan bir kaç gün sonra dişi kuş yuvalığın dışına yumurtladı, ve yumurta elime aldığımda kırıktı(sanırım kızgınlık yumurtasıydı). Dişi kuş yuvalığa girmiyordu (çare olarak kafesin yanından bir delik açıp yuvalığı oraya taktım ve dişi kuş yuvalığa girmeye başladı).

Şimdi kuşlarım ortama alışmaya başladılar, sitede belirtildiği üzere mama yaptım ve üzerine de keçi boynuzu tozu karıştırıp kuşlarıma veriyorum. Erkek muhabbet kuşu daha hereketli hale geldi, ve kuşlarım birbirlerine kusuyor fakat dişi muhabbet kuşu erkek muhabbet kuşunun yuvalığa girmesine izin vermiyor. Dişi kuş kafesin altına koyduğum kumun içerisine giriyor, kalamar kemiğini de düzenli olarak veriyorum ve tüketiyor, fakat erkek kuşun eşleşme isteğine karşı çıkıp, altından kaçıyor.

Bu noktada ne yapabilirim?
Bir de kuşlarım kanaryalarımla aynı oda içerisinde duruyo, sesleri birbirlerini olumsuz etkiler mi?

şimdiden teşekkür ederim

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Dişinizde hazır olunca çiftleşme olur.Sabredip beklemelisin.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Dişi kendini çiftleşmeye hazır hissettiğinde gerçekleşecektir

yolcu 40

Yeni Üyemiz
Adı
can
Soyadı
yolcu
Hoşbulduk şahin bey

Verdiğim yem ve mamaya, kum ve kalamar kemiğine ek olarak başka yem vermem gerekir mi?
Sitede evde tek çift olarak üretim yapılmasının üretimhanelerdekilere göre daha fazla zor olacağı yazıyor, 50*40 ebatındaki suntadan yaptığım öntelli kafesime eş bir çift daha alsam ve bir yuvalık daha taksam bir sorun olur mu?

Saygılar

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz ... Düzenli bakım mama temizlik suların bakaımı sıcaklık bunlar kuşları etkileyen faktörlerdir.... Biraz daha sabır derim bende şu anda çok olumsuz bir tablo yok dişinin hareketleri normal.

kanaryalarla aynı yerde durması muhabbet için sıkıntı olmaz ama kanarya için sıkıntı olur ... kanaryaların ötüşü bozulabilir. kanarya ezberci kuştur muhabbetleri taklit edebilir...

yolcu 40

Yeni Üyemiz
Adı
can
Soyadı
yolcu
Merhaba arkadaşlar

Daha öncede belirttiğim gibi kuşlarım hala çiftleşmedi, dişi kuşum ilk aldığımda yuvalık dışına yumurtlamıştı. Sonradan resimde görüldüğü gibi yuvayı dışarı aldım, yuvaya girip çıkıyor fakat çiftleşme belirtileri yok.
Sizce suntadan yaptığım bu kafesin durumu nasıl, kuşları yüksek tel bir kafese mi asmalıyım. Kuşlara sık sık bakıp rahatsız da etmiyorum, gündüzleri işte oluyorum zaten akşam yemlerini atıyorum o kadar, ama gel gör ki halen çiftleşmediler, ve dişi kuş ilk geldiğinde altında yumurta şişliği vardı ama artık o da yok.
Forumda okuduğum kadarıyla evde yalnız bir çiftten yavru almanın zorluğundan bahsediliyor. Bir çift daha alsam süreç hızlanır mı:)

Bir de üstadlarım kuşların cinsini çekoslovak olarak verdiler, ne kadar doğrudur?
Saygılarımla

Resimler:
http://my.imageshack.us/v_images.php

yolcu 40

Yeni Üyemiz
Adı
can
Soyadı
yolcu
Cevabınız için teşekkür ederim. Kafesin bu şekilde yerde olması bir sorun oluşturur mu?

Yanına bir çift daha almam süreci kısaltır mı?

Saygılarımla