DİŞİ KUŞUM YAVRULARA DİDİKLEMEYE BAŞLADI YARDIM!!!

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
Dişi kuşum yavrularını yuvadan atmaya başladı ve en kötüsü didikleyerek yavruların tüğlerini yoluyo.ayrıca yemlikteki bütün yemleri dışarı atmaya başladı.yavrulara zarar gelmemesi için dişiyi ayrı bi kafese koydum yavrularla baba beraber duruyo.nedeni hakkında fikir verebilirmisiniz?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
öncelikle iyi etmişsin,
yoksa dişi kuş, yavruları en iyi ihtimal yaralar, en kötüsüde öldürürdü..
strese girmiş veya tekrar kızışmıştır
ama ikinci sık daha ağırdır
yani tekrar kızgınlık belirtisi....
baba yavrulara rahatlıkla bakar..

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
Mert AYDIN' Alıntı:
öncelikle iyi etmişsin,
yoksa dişi kuş, yavruları en iyi ihtimal yaralar, en kötüsüde öldürürdü..
strese girmiş veya tekrar kızışmıştır
ama ikinci sık daha ağırdır
yani tekrar kızgınlık belirtisi....
baba yavrulara rahatlıkla bakar..
+1
kuşunuzu takip etmeniz önemli, yavruları dışarıda dövmeye başlamışsa muhabbet kuşları yuvadan atladığında artık bağımsız olarak yaşadıkları için kafes içerisinde annenin yavruları kabullenmemesi gibi bir durum ortaya çıkabilir, benim de bir dişim kafes dışarısında yavruları haşlıyordu ama yumurtalığa koyduğumda hiçbir tepki göstermiyordu, biraz araştırınca böyle bir bilgi edindim, sizin yapıtğınız hareket en iyisi gibi babanın da besleyip beslemediğini kontrol etmenizde yarar var geçmiş olsun.

eray, hobi amaçlı ev üreticisi
kartal.

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
yavrularım daha yem kıracak erginliğe ulaşmadılar 3 hadtalıklar ortalama.bugün başladı yuvadan atmaya tüğlerini yolmaya.daha öncelerinde takip etmiştim baba gayet iyi bakıyordu umarım oda dişisi gitti diyerek stres yapıp yavruları bırakmaz

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Volkan GÜLEÇ' Alıntı:
yavrularım daha yem kıracak erginliğe ulaşmadılar 3 hadtalıklar ortalama.bugün başladı yuvadan atmaya tüğlerini yolmaya.daha öncelerinde takip etmiştim baba gayet iyi bakıyordu umarım oda dişisi gitti diyerek stres yapıp yavruları bırakmaz
strese girmez merak etme
babalarda en az dişiler kadar iyi bakar yavrulara...

bu arada kaç yavru var?
en küçüğü kaç günlük?

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
toplam 3 yavru ikisi 25 günlük biri 23 günlük.en küçük olan talihsiz çarpık bacak sendromu var.onada bağlama yaptım bakalım inşallah düzelir

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
3 yavruya rahatlıkla bakar erkek kuş
ve çarpıkla ilgili olarak bağlama yöntemi iyi tercih...
en az 10 gün kalsın o şekilde...
bağlarken iki ayak arasında 1-2 parmak boşluk bırakmayı unutmamışsındır umarım..

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
Mert AYDIN' Alıntı:
3 yavruya rahatlıkla bakar erkek kuş
ve çarpıkla ilgili olarak bağlama yöntemi iyi tercih...
en az 10 gün kalsın o şekilde...
bağlarken iki ayak arasında 1-2 parmak boşluk bırakmayı unutmamışsındır umarım..
bir parmak kadar boşluk bıraktım 4 gün oldu bağlayalı.başlarda çok yadırgadı bende çok üzüldüm ama sonra alıştı ayaklarına :)

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK

ÇARPIK BACAK İÇİN BEN BU KILIFTAN KULLANIYORUM :) HEM YUMUŞAK HEMDE BELLİ BİR KALIPTA  KESEBİLİYORSUN. DELİK KISMINI BİLEZİK DELİĞİ KADAR AÇIYORUM HEM TAKMASI HEM CIKARMASI BENIM ICIN KOLAY AMA KUS ICIN  ZOR  OLUYOR. TAVSİYE EDEBİLİRİM.
KUŞUN KAS GELİŞİMİ YENİ YENİ OLUŞUYORSA  5 GÜNDE TAMAMDIR İŞLEM.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Volkan GÜLEÇ' Alıntı:
bir parmak kadar boşluk bıraktım 4 gün oldu bağlayalı.başlarda çok yadırgadı bende çok üzüldüm ama sonra alıştı ayaklarına :)
güzel..
bu sistemle yavru parmaklarını bile kullanabilecek ve yürümeye başlayacak şimdiden tebrikler...
iyileşmiş resimlerini görmek isteriz..