Merhaba arkadaşlar benim bir çift kuşum var, dişi genel olarak erkekten iri idi ve ciddi olmucak şekildede erkeği arada hırpalamaktaydı.Daha sonra çiftleştiler ve 5 yumurta yumurtladı ve bunlardan ikisini aralıklı olarak yuvadan attı, kalan 3 yumurtadanda yavruları çıkarttı.En büyük yavru 2 haftalık civarı iken dişi ile erkek kavga etti dişi hırpaladı baya ciddiydi diğerleri gibi değildi bizde ayırdık bunun öncesinde erkek dişiyi kuluçka dönemindede yavrular çıktığındada beslemişti bi sıkıntısı yoktu.Daha sonra zamanını bilmiyorum yavrular yuvada iken 3 haftalık falanmıştır en büyük bir yumurta daha yumurtlamış zamanını kestiremiyorum belki daha öncedir ilk baş yavruların sıcaklığı ile çıkar dedim ama şimdiye kadar çıkmadı umudumda yok halada yuvada duruyor.İlk yavru erkek idi 35-40 günlük iken aldım yuvadan sonra ikinciyide günü dolunca yemeye başlayınca aldım suan tek yavru kaldı onunda ayrılması yakın bu ikiside dişi idi.Yalnız şaşırtan birşey oldu ve dişi bir kaç ara ile yumurtladı ve hala yumurtlucak gibi yuvada suan yuvadan ayrılmaya yakın bir yavru eski yumurtladığı yumurta ve yeni yumurtladığı 2 yumurta mevcut.Erkeği yuvadan ayırdıktan sonra bir iki koyduk yanına ama ciddi şekilde kavga ettiler yumurtlayınca tekrar koyduk kafasını kanattı yani eşi ile çiftleşmedi hiç buna eminim.Bu dişi ilk yavru olan yavrusu ile çiftleşmiş olabilir mi?yada önceki çiftleşmelerinde döl tutup şimdi kendi kendine yumurtluyor olabilir mi?yada tavuk gibi yuvada yumurtayı görünce yine kendi kendine yumurtluyor olabilir mi?yada cevabı aklıma gelmeyen birşey mi ben bu kadar kafa patlatabildim bi yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler...