Dişide anlaşılmayan şişlik

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Merhabalar
dişi muhabbet kuşumda bugün gözlemlediğim,  karın boşluğu civarında biraz sert,  nohut büyüklüğünde bir şişlik var, bugün biraz durgun olması sebebiyle fark ettim, çok endişeliyim uykumdan ediyor, bu durum beni.
2 gün önce yumurta tıkanması sebebiyle  çıkaramadığı yumurtayı yine ben elimle çıkartırken yumurtanın çıkış deliğine yatay geldiğini çıkaramadığını fark ettim,  Rahmi de o esnada dışarı çıktığı için çevirmedim hayvan da elimde acı çektiği için zaten çok ince kabuklu olan yumurtayı kırdım,  ve böylece dışarı akıttığı kabukları ile birlikte.
Söz konusu kuş 3 yaşında ve şimdiye kadar yaklaşık 25 kez kez yumurtladı, döllenme olmadığı için yumurtalar haliyle boş çıktı. Kırdığım yumurta bu fasılın ikinci yumurtası ve ilki de aynı şekilde çıkartamadığı için,  ben çıkartırken içinde kırıldı fakat hemen kabukları ile birlikte dışarı atmayı başardı
Söz konusu şişlik yumurta içinde kırıldığı için olmuş olabilir mi?  Ne yapmam gerek ölümcül mü?  Yumurta maması verdim,  kafesinde düzenli mürekkep balığı kemiği kemiriyor. 
Bu halde olmasına sanırım ben sebep oldum çok üzgün durumdayım,  sağlığına kavuşması için elimden geleni yapmak istiyorum. Lütfen yardımcı olun,  şimdiden çok teşekkür ediyorum. 

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Keşke bir eşi olsaydı da normal doğası gereği yumurtlayıp yavurlarına bakabilseydi demek istiyorum. Tıbbi olarak bi bilgim yok malesef. Geçmiş olsun.

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Eşi var fakat çifleşemiyorlar.  Teşekkürler. Şişlik daha da arttı panik haldeyim,  yardımcı olacak tavsiyelere gerçekten ihtiyacım var,  tecrübeli arkadaşlardan ricam.

devran27

Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Şanlı
Bence ayirma yontemine git 15 gunluk ozlem duyuyorlar birbirlerine yakinlik varsa %100 ciftlesme olur bende etkili oldu cogu kiside oneriyor salma yontemini

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Aynı evde farklı odalarda olunca gün boyu yüksek sesle birbirlerine ölüyorlar,  hem kendi adıma hem diğer  apartman sakinleri için tahammül sınırını zorlayacak desibelde öttüklerinden malesef ayrı odalarda 15 dakikadan fazla tutamıyorum

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi