dişinin yumurtası var ama çiftleşmiyor

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
merhaba abilerim, kardeşlerim.

dişi kuşumun dışkısı büyüdü gövde (kıç tarafı ) kabardı ve büyüdü. yuvaya ilgisi arttı ( şu sıralar fazla girmiyor nedense  ) ama erkekle çiftleşmekten kaçınıyor. erkek ne zaman kur yapsa dişi kaçıyor.

bundan önce 2 kuluçka geçirdi ( öncesini bilmiyorum kuş benim değildi )

ilkinde 5 yumurtadan 3 ü çıktı 3 yavruda öldü.  ( hastaydı bakamadı, bakmadı )

ikincisinde ise 5 yumurtanın 5 i de boş çıktı. ( neden oldu anlamadım )

dişiyi eşine yöneltmek için ne yapmalı ? bir de yumurtalar neden boş olur ? erkek sağlıklı ve ilk kuluçkadan anlaşıldığı gibi kısır değil. yardımcı olursanız büyük yardımınız dokunur bana.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
benım size tavsiyem kuşları ayırıp dınlendırmenız bundan sonra cıftlessede bos cıkar buyuk ıhtımal ama dınlendırıp ıkı kusada vıtamın lı su takvıyesı yapıp her ıkısınıde ıyı besleyıp ayrı ayrı daha ıyı bır duruma geldıkten sonra yaklasık 1 ay bu sekılde bakın sonra tekrar bırlestırın psıman olmassınız ben o sekıl yaptım verım artıyo 2 bılemedın kusun verımıne gore
kuluckadan sonra 1 2 ay dınlendırıyorum tekrar verımı yukselıyo

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
evet kuşlarını 1-1,5 ay ayır sonra tekrar at yanyana emin ol faydası olucaktır

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
abilerim az önce kuş gözümün önünde yuvalıgına degılde kafese yumurtladı. ılk once nefes almakta gucluk cekıyor zannettım ama kus 5 sanıye sonra yumurtladı. hıc boyle yapmamıstı cıftlesmese bıle yuvasına yumurtlardı. strese mı girdi acaba ?

ErolDSV-ALMAnya

Takipçi Üyemiz
Adı
Erol
Soyadı
Baskal
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:
benım size tavsiyem kuşları ayırıp dınlendırmenız bundan sonra cıftlessede bos cıkar buyuk ıhtımal ama dınlendırıp ıkı kusada vıtamın lı su takvıyesı yapıp her ıkısınıde ıyı besleyıp ayrı ayrı daha ıyı bır duruma geldıkten sonra yaklasık 1 ay bu sekılde bakın sonra tekrar bırlestırın psıman olmassınız ben o sekıl yaptım verım artıyo 2 bılemedın kusun verımıne gore
Aynen katiliyorum, kus 1. kuluckada zaten rahatsizmis yavrulara bakamamis, 2. 3. kuluckaya gerek yokdu arkadasim, israr edersen kus hastalanir ve allah göstermesin ölebilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı: