Elimdeki malzemeler kafes yapımı için uygunmu?

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Arkadaşlar bende bir kafes yapmayı planlıyorum.Forumdaki el yapımı kafesleri inceledim harika olmuşlar onlardan esinlenerek bende kafes yapayım diyorum.Malzemelerde yatak ranzasından sökülen parçalar 155x60,115x60 boylarında 2 tane ince parça ve 65x45,90x65 boylarında 2 tane kalın tahta var.Ve bunlara ek olarak daha küçük ek olarak kullanılabilecek tahtalarda var.Çifthane yapmayı planlıyorum. Cihan abinin http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,3506.msg40699.html#msg40699
kafesi gibi olucak sadece ızgara ve yuvalık biçimlerini farklı yapıcam.Yuvalıklar dışta olucak.Boyut olarak 44x34 lük öntele uygun olarak 88cm en 35 cm yükseklik ve 30cm boy olucak.Bunlarda kullanayım diye düşündüğüm parçalar yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
http://i52.tinypic.com/141uqoh.jpg
http://i51.tinypic.com/17qniv.jpg
http://i53.tinypic.com/15r0aqr.jpg

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Şahin abi yapabilirim diye düşünüyorum iyi kötü el becerim var.Benm asıl çekindiğim konu o tahtalar uygun olurmu acaba?Birde hiç öntel kafese takılırken felan görmdm acaba o nasıl olur kaç cm pay bırakmak gerekiyor kafama takılanlar bunlar.

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Teşekkürler herkese.Malzemelr uygunsa şu aralar biraz yoğunum sınava hazırlanıyorum sınavdan hemen sonra bi tanede dekupaj testere alıp kafesi yaparım :)

E

elaziz2316

Guest
Noldor' Alıntı:
Şahin abi yapabilirim diye düşünüyorum iyi kötü el becerim var.Benm asıl çekindiğim konu o tahtalar uygun olurmu acaba?Birde hiç öntel kafese takılırken felan görmdm acaba o nasıl olur kaç cm pay bırakmak gerekiyor kafama takılanlar bunlar.
    Öntel'i hazır alacaksan, önce teli almanı tavsiye ederim. Kafesi yaparken ona göre yaparsan daha uygun olur. Sonra uydu/uymadı muhabbeti olmaz. Altı da kesinlikle tavalı olsun. Temizlik rahat oluyor. Yapabilirsen altını da tel ızgaralı yap. Yoksa alt tavaya gazete (ben kağıt havlu kullanıyorum, tavsiye ederim) vs. koyduğunda kuşlara eğlence çıkıyor ve paramparça ediyorlar.

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
İsmail abi dediğin gibi önce önteli almalıyım.Aydında bakıcam istediğim ölçüde bulablrsm alıcam eğer bulamazsam yiğitkafesten sipariş vericem.Izgara mutlaka olucak abi ama sabit olucak direk alt tabanı vidalamadan araya koyup teli o şeklde vidalıcam.Şimdilik böyle düşünüyorum ama bakalım o gün gelene kadar bir sürü değişiklik olur heralde gelişmeleride paylaşırım burdan :)

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Teşekkürler İsmail abi önceliğim aydında bulup ordan satın almak.Eğer aydında bulamazsam öylesi kargoyla sipariş vericem.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ÖMER KOLAY GELSİN BİTMİŞ RESİMLERİNİDE YAYINLARSIN
ÖNTEL SİPARİŞİ VERİRKEN 2 BÜYÜK KAPILI VE 3 VEYA 4 YEMLİK KAPISININ OLMASINA DİKKAT ET 2 KAPILI AZ OLUR UYANDIRMADI DEME

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Selahattin abi İsmail abinin koyduğu fotoğrafdaki öntelin aynısından alıcam diğerleri büyük geliyo_Ondada 2 büyük kapı var 2 de yemlik zaten yuvalıklar için kafesin içinden delik açıcam. O ön tel yeterli olur diye düşünüyorum.

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Abi ben büyük kapıların birine akıllı yemlik takarım.Dediğin gibi bir tane normal küçük kapıya yemlik takarım diğer küçük kapıya mama ayrıca içeriyede tele takılan yemliklerden takıp onada kuş kumu koyarım.Ben böyle düşünmüştüm :) Abi daha fazla kapı sayısı olunca boyut olarakta büyüyor 44x36 tam bana göre 4 kapısı var ama idare edicez :) Selahattin abi kullanacağım tahtalar yapı itibariyle uygunlarmı?Kimi tahtalar zehirliyo diyorlar.O yüzden birazda çekiniyorum açıkçası :s

E

elaziz2316

Guest
    Tahtanın zehirleyebileceğini düşünmüyorum. Ancak üzerinde boya varsa ve boyanın da niteliğine göre belki zarar verebilir. Yoksa özellikle tahta zaten doğal olan bir madde. Ama sonradan yapılan OSB benzeri ürünlerde sıkıştırmak ve yapıştırmak için kimyasallar kullanılıyor olabilir.

Dediğin gibi bu ölçülerde genelde 2 yemlikli oluyor. Ama bunlar kul yapısı olduğu için, imalatçıya fazla yemlik yeri yaptırabilirsin. Ama seninde uygulamayı düşündüğün sisteme zaten 2 yemlikli uyuyor. Kumu sulukta da verebilirsin (ben öyle yapıyorum).

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Ewt İsmail abi ama bana 4 kapı yeterli olur diye düşünüyorum.Herhangibi bi boya yok abi deneme amaçlı sınavdan hemen sonra yapıcam kafesi sizlerlede paylaşıcam bakalım yapabilcemmi :D