Eminönü'den kuş alınmazmış?

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Merhaba sevgili arkadaşlar, bugün yaşadığım bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak isterim. Elimde 3 adet 12-15 ay arası yerli muhabbet vardı. Artı olarak 30-35 gün arası 5 adet yavru muhabbet kuşu vardı. Amacım bu kuşları takas etmekti. Ve ettim 1 adet jumbo muhabbet aldım. Üzerine 420 TL verip 3 adet daha jumbo aldım. Tam zarara girdiğimi düşünüyordum, birde ne göreyim eve geldim kuşları boş kafeslere attım. Dişi kendini eğiyor. Erkek üzerinde çiftleşme başlamış. Neyse Eminönü'den kuş alınmaz hurafelerine karşılık bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Herkese hayırlı üretimler dilerim..

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Eminönünden kuş çiftleşmez diye bir durum söz konusu değil her kuşun çiftlemiş olması kuşları tatmin ederde yumurtalar dolu olmaz yada yavrular yuvadan atlamazsa sonuç almış olmazsınız. Genel hatlarıyla kuş pazarları ve petshoplarda bulunan kuşlar verimsiz olarak adledilmiş bakıcılıkta sorun yaşayan ana babanın yavruları buralara düşüyor. Ama sonuç alamazsınız diye bir durumda söz konusu değil hiçbirşeyin garantisi yok üreticiden direk aldığın kuşta hesap sorma, yardım alma, kuşun scrsi hakkında bilgiler alma söz konusuyken bu tarz yerlerden aldığın kuşta herşey kısmete kalmıştır.

S

sahintayfun

Guest
selamlar hayır tam tersi eminönünden yavru kuş almıştım görmeniz lazım çok iyi alışmıştı üstüne konuşmayı çözmüştü malesef kaybetmiştim

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Herhangi bir durumda kuşun sağlıklı olması koşuluyla değişim garantisi veriyorlar ama.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
hayırlı olsun ama en iyisi yine üreticiden almak
Üreticiden kuş almaya kesinlikle karşı değilim. Ama bu durumdan nemalanıp 150 liralık kuşlara 250 lira fiyat çeken zihniyete karşıyım.