ERİTROM FORTE kuşlarda kullanma

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
ERİTROM FORTE, Toz (VETAŞ)

Formülasyonu : Her gram toz içeriğinde 200 mg eritromisin baza eşdeğer 216.1 mg eritromisin tiyosiyanat bulunmaktadır.

Eritrom Forte Toz, özellikle tavuklarda görülen kronik solunum yolu hastalığı (CRD), bulaşıcı koriza, enfeksiyöz sinüzit ve mavi ibik gibi hastalıkların sağaltımında kullanılmak üzere hazırlanmış, içme suyuna katılarak kullanılan toz bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün aktif maddesini oluşturan eritromisin; streptomyces erythreus adlı küf mantarının fermantasyon ortamından elde edilen makrolit grubu bir antibiyotiktir. Üzellikle stafilokoklar ve streptokoklar olmak üzere çok sayıdaki gram (+) mikroorganizmalara karşı güçlü bir etkiye sahiptir. Eritromisinin antibakteriyel etkisi, bakterinin protein sentezini önlemek suretiyle gerçekleşir. Eritromisin düşük toksisiteli antibiyotik olması nedeniyle en güvenli antibiyotiklerden biri olarak kabul edilir. Oral yolla verildiğinde sindirim kanalından kolayca ve tüksek oranda emilerek bütün vücuda dağılır.

Kullanılma yerleri : Eritrom Forte Toz; başta tavuklar olmak üzere bütün kanatlı hayvanlarda (hindi, kaz, kafes kuşları v.b.) görülen kronik solunum yolu hastalığı (CRD), koriza, hava kesesi iltihabı, PPLO ve koklardan ileri gelen sinovit, enfeksiyöz sinüzit, kümes hayvanlarının nakil, gaga kesimi, aşılanma, ani iklim değişiklikleri sırasında vücut dürencinin azalmasıyla oluşabilecek solunum yolu hastalıklarında, mavi ibik gibi kompleks hastalık sendromları ve benzeri sendromlarında kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Veteriner hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde; Eritrom Forte Toz, hayvanların içme sularına katılarak oral yolla verilir. İlaçlı su günlük taze olarak hazırlanmalıdır. Stres sonucu oluşan hastalıkların semptomlarını kontrol altına almak için; 0.5 gram/1 litre suya karıştırılarak verilir. Ayda 1 kez olmak üzere 5 gün süreyle uygulanmalıdır. Kronik Solunum Yolu Hastalığı (CRD), koriza, hava kesesi iltihabı, PPLO ve koklardan ileri gelen, sinovit ve enfeksiyöz sinüzit tedavisinde; 1 gram/1 litre karıştırılarak 5 gün süreyle uygulanmalıdır. Kesin sonuç alınamayan durumlarda tedavi 2-3 gün daha uzatılmalıdır. Pratikte 100 gramlık paket 100 litrelik suya karıştırılır. 100 gram Eritrom Forte Toz, 80 tavuğun tedavisi için yeterlidir

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım kuşların daha çabuk yumurta vermesini sağlıyormuş sizce öylemidir

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ben kullanıorum burun akıntısı olduğu zamanda özellikle yavrularda 3 gün yetişkinlerde 5 gün kullanıorum ve hemen iyileşme gösteriolar bide ben özellikle yumurlama zamanında verildiğinde yumurtalarınında irileştiğini gördüm azdırıcı özelliği olduğunu duydum ama ne kadar doğru bilmiorum saygılar

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
arkadaşlar özellikle hasta olduklarında çok iyi gelio çehrenin üstündeki tüyler bozulmaya başlayınca daha sonra burunda akıntıda bailıo her gün değiştirerek sularını  kullanıorumm hemende iyleşme gösterio