Erkek Kuşum Çiftleşmeyi Bılmıyor :)

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
erkek olan kusumu yawrudan buyuttum 1 ,1.5sene sonra yanına bır dısı aldım we en az 9 10aydır bırlıkteler erkek kur yapıyor fılan snra dısıyle çıftlesıcegıne gıdıyor kafes telıyle çıftlesıyor tellere surtuyor kısaca kuşum çıftlesmeyı bılmıyor sızce onun yanından dısıyı alıp baska erkege atıp çiftlesmeyı bılmeyen kusa es atmım  gene tek mı bakım sızce ?

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
--- zor bir durum :)

-- başarılı bir şekilde çiftleşebilen bir çift ile kafesleri yan yana dursa, görerek öğrense olabilir belki

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
Veysel DELEN' Alıntı:
erkek olan kusumu yawrudan buyuttum 1 ,1.5sene sonra yanına bır dısı aldım we en az 9 10aydır bırlıkteler erkek kur yapıyor fılan snra dısıyle çıftlesıcegıne gıdıyor kafes telıyle çıftlesıyor tellere surtuyor kısaca kuşum çıftlesmeyı bılmıyor sızce onun yanından dısıyı alıp baska erkege atıp çiftlesmeyı bılmeyen kusa es atmım  gene tek mı bakım sızce ?

aynı durum benim başıma gelmişti.tek eğittiğim erkeğe kızgın dişi almıştım bizimki beceremiyordu çiftleşmeyi inan çözüm yolu aramadım bile zaman içerisinde çiftleşmeyi başardı ki öyle bi başardıki hiç bırakmadı :)hiç ayırma dişinin yanında zamanla öğrenektir

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
Erçin ÖZKAN' Alıntı:
aynı durum benim başıma gelmişti.tek eğittiğim erkeğe kızgın dişi almıştım bizimki beceremiyordu çiftleşmeyi inan çözüm yolu aramadım bile zaman içerisinde çiftleşmeyi başardı ki öyle bi başardıki hiç bırakmadı :)hiç ayırma dişinin yanında zamanla öğrenektir
erkek tellerle çıftlesırken dısı yanına gıdıyor ama erkek anlamıyor tellere dewam edıyor sonra dışı kızıp erkegı wuruyor :D napım karar weremedım 2sıde çok sewdıgm kuslarımdan hele hele cahıl erkek satsam satılmz atsam atılmaz :D yenı kafesım olucak dıye korkuyorum  smileki

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
Veysel DELEN' Alıntı:
erkek tellerle çıftlesırken dısı yanına gıdıyor ama erkek anlamıyor tellere dewam edıyor sonra dışı kızıp erkegı wuruyor :D napım karar weremedım 2sıde çok sewdıgm kuslarımdan hele hele cahıl erkek satsam satılmz atsam atılmaz :D yenı kafesım olucak dıye korkuyorum  smileki
smileki smileki smileki vallahi kardeşim inan bana sabahlara kadar hadi oğlum hadi oğlum diye söylendiğimi çok iyi hatırlıyorum.dediğim gibi hiç ayırma onları sabrın varsa inan güzel sonuçlar alacaksın

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Evcil olan kuşlarda bu durum sıkça görülebiliyor . Ya sabırla beklersiniz yada dişiyi başka erkekle eşe atarsınız .

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
bence de bekleyin erkek yolun yarısına kadar gelmiş hiç değilse hareketin ne olduğunu biliyor :D
elbet bir gün o da doğru yolu bulucakdır :D acemilik evreleri olur böyle vakalar.

bizz

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
sağır
aynı sorun bendede var.benim erkekde dişinin üstüne çıkmayı hiç bilmiyor.sadece yarım bacak atıyor yani dölleme sağlamıyor.dişi kuşum 5 tane yumurtladı ve hepsi boştu.artık erkeğe iş öğretmeye çalışıyoruz bakalım.

Ceyhun ÖZTÜRK

Üyemiz
Adı
Ceyhun
Soyadı
ÖZTÜRK
aynı sorun bizim erkek kuşta da vardı dişiyi yavrudan biz yetiştirdik erkeği sonradan aldık iyi anlaştılar ama erkek bi türlü çiftleşemiyodu üzerine çıkıp kur yapıyodu dişide sinirlenip vuruyodu bize bizimki çok ötüyodu alışmıştık ama dişi 4 kuluçka geçirdi 6şar yumurta verdi tabi hepsi boştu dişinin sağlığı için erkeği değiştirdik ama ustalar daha iyi bilir sabır güzel bişe mutlaka iyi sonuç alırsın biz sırf çok yüksek sesle öttüğü için değiştrdk umarım sende öyle olmaz...

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
Ceyhun ÖZTÜRK' Alıntı:
aynı sorun bizim erkek kuşta da vardı dişiyi yavrudan biz yetiştirdik erkeği sonradan aldık iyi anlaştılar ama erkek bi türlü çiftleşemiyodu üzerine çıkıp kur yapıyodu dişide sinirlenip vuruyodu bize bizimki çok ötüyodu alışmıştık ama dişi 4 kuluçka geçirdi 6şar yumurta verdi tabi hepsi boştu dişinin sağlığı için erkeği değiştirdik ama ustalar daha iyi bilir sabır güzel bişe mutlaka iyi sonuç alırsın biz sırf çok yüksek sesle öttüğü için değiştrdk umarım sende öyle olmaz...
Inş

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
dişi yatıyormu?dişi yüz vermiyorsa tellere yapabilir.

benim erkekte elimle çiftleşiyordu  :D dişi izin verince onla yapıyor artık.