Erkek muhabbet kuşuma dişi eş aldım ama...

Muhammed__clk

Yeni Üyemiz
Adı
Muhammed
Soyadı
Çelik
merhaba , yaklaşık 1 yıldır beslediğim erkek muhabbet kuşuma 3 gün önce eş aldım. 1 yol boyunca tek başına yaşayan kuşum bana çok alışıktı. Galiba beni eşi gibi görüyor kur yapıyordu. Hatta çiftleşme hareketini elimde yapmaya başlamıştı. Son 3 ayda durumu saha da kötüleşti. Durduk yere hep sessiz , hep uyuyor ve kusuyordu. Araştırmalarıma göre eş istediğinden bu hareketleri yapıyormuş. 3 gün önce kuşçuya giderek kendine eş seçti.kuşçu kuşumun depresyonda olduğunu söyledi. 3 gün oldu henüz ötme vb bir şeyler olmuyor. Birbirleriyle pek ilgileri yok. Sadece günde 2-3 kere iki dakika boyunca birbirlerinin ağırına kusuyorlar. Dişi kuş yeni yeni alışmaya başladı. Sizce ne yapmam gerekiyor? Şuan bu durumda olmaları normal mi ? Bana yaptıkları hareketleri de yapmıyor sadece birbirlerine kusuyorlar. Sizde biraz daha beklemem mi gerekiyor ?
teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
yeni kuşun alışması, eski kuşunuzun da yeni duruma alışması için 1 ay bekleyin.
birbirlerine yem kusmalarını görmeniz de ayrıca güzel olmuş.
beyaz ırk bir kuşa sarı bir DF yada Lutino o da doğru seçim.

herşey yolunda. sadece sabırla bekleyin.

ayrıca takip için aşağıdaki instagram hesabımı da kullanabilirsiniz;

Muhammed__clk

Yeni Üyemiz
Adı
Muhammed
Soyadı
Çelik
Güzel fikriniz için teşekkür ediyorum. Kafeste sadece 1 tane tünel bıraktım sizce iyi yapmış mıyımdır?. Bir de dün ikisini de saldım sarı olan ortama yabancı olduğundan yerde halıda etrafı keşfetmek için gezdi hep. Erkek olan da arkasından onu takip edip oyunlar yapmaya başladı ama dişi olan pas vermeyince tekrar bize geldi. 5-6 dakika sonra da balgamlı bir şekilde fazlaca
Kustu (eşine değil). Böyle olduğunda gerçekten çok üzülüyorum. Birbirlerine alışmaları için neler yapmam gerekiyor acaba ?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
balgamlı kusma sıkıntılıdır
dışarıdan gelen kuşunuzun da ne olduğunu bilmiyorsunuz.
tedbiren zolax kapsül alın 50 mg lık bulursanız 25 mg
25 lik için oranı vereyim 25 cl suya 1 kapsül boşaltıp iyice karıştırın.
1 gün ilaçlı su 1 gün boş 5 6 uygulama yaparsınız. iç mantar varsa tedbir almış olursunuz.
son olarak da kafesin içinde kum girit gaga taşı sübye keği eksik etmeyin. taşlık dolu olsun.

geçmiş olsun.