eş kuşlar başka kuşları görse sorun olurmu ?

uğurbahçeli

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
bahçeli
Merhabalar benim iki çift muhabbetim var bunlar ayrı çifthanelerde duruyorlar ayriyeten 4 tanede tek muhabbetim  var  bunlarda büyük salma kafesde duruyorlar takıldığım nokta bu kuşların birbirlerini görmesinde bir problem olurmu biraz araştırdım kimisi çift kuşların diğerlerini görmemesi lazım diyor bazılarıda kuş ne kadar çok olursa üreme o kadar verimli olur diyor benim kafeslerin hepsi yan yana duruyor acaba kafeslerin yan taraflarını kapatıp birbirlerini görmelerini engelliyim mi yoksa çiftlerin diğer tek kuşları görmelerinde sorun olmazmı bilgili arkadaşların fikirlerini bekliyorum

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
internetten büyük üretimhanelerin videolarını izle cevabını bulursun kim her çifti diğer kuşları görmeyecek şekilde gizlemiş ;)  eşini beğenmeyen kuşlar çok nadir de olsa başka kuşa sulansalarda ellerindeki ile idare etme yonu giderler belirli bir süre sonra ve kalabalık ortamda daha iyi verim alınır aslında

uğurbahçeli

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
bahçeli
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
internetten büyük üretimhanelerin videolarını izle cevabını bulursun kim her çifti diğer kuşları görmeyecek şekilde gizlemiş ;)  eşini beğenmeyen kuşlar çok nadir de olsa başka kuşa sulansalarda ellerindeki ile idare etme yonu giderler belirli bir süre sonra ve kalabalık ortamda daha iyi verim alınır aslında
Yani birbirlerini görmelerine bir problem olmaz değilmi doğrumu anladım

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
takım olan kuş ,,,, yanında bir kafes daha var ve oradaki eşleri yada kızışmış erkek veyahut farklı bir dişiyi görüyorsa bence ..takım yaptığınız eşten verim almanız düşebilir.kuşlardan erkek yada dişi diğer kafeslere sarkıntılık yapabilir.ama diğer türlü hiçbir yeri görmeyen kus mecburen erkeğine yada dişine sarılır.yani eldekiyle idare eder.Box kafeslere bence üretimin yüksek olmasının en avantajlı yönü bu oldugunu düşünüyorum.kimse kimseyi görmüyor.

uğurbahçeli

Yeni Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
bahçeli
Doğan YILMAZ' Alıntı:
takım olan kuş ,,,, yanında bir kafes daha var ve oradaki eşleri yada kızışmış erkek veyahut farklı bir dişiyi görüyorsa bence ..takım yaptığınız eşten verim almanız düşebilir.kuşlardan erkek yada dişi diğer kafeslere sarkıntılık yapabilir.ama diğer türlü hiçbir yeri görmeyen kusş mecburen erkeğine yada dişine sarılır.yani eldekiyle idare eder.Box kafeslere bence üretimin yüksek olmasının en avantajlı yönü bu oldugunu düşünüyorum.kimse kimseyi görmüyor.
Kuşlarımı 2 gün gözlemledikten sonra kafeslerin yan taraflarını kapattım çünki eş olan kuşlarının birbirlerine olan ilgisinin azaldığını fark ettim özellikle eş olanların dişileri sürekli salma kafesteki kuşlara dönüp yanlarına gitmeye çalışıyorlardı şuan birbirlerini görmüyorlar ve eskisi gibi birbirlerine ilgililer çoğu arkadaş eş kuşların başka kuşları görmelerine sorun olmaz demişti ama bendekilerde oldu yada benim kuşlar da anormal bir durum söz konusu

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
kardeşim anormal durum değil bence normal bir durum sizinkisi.gerekli açıklamayı yukarda yaptım.uygulamanız da bir hata yok siz yapılması gerekni yapmışsınız.hayırlı üretimler.

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Bence eğer evde veya hobi amaçlı 4-5 çift kuş ile uğraşıyorsanız görmemelerinde fayda var , ama büyük bir üretimhaneniz  varsa birbirlerini görmelerinde bir sakınca yok.