EŞ SEÇİMİ Süresi,belirtileri

yasincelik

Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
çelik
Öncelikle herkese merhabalar. Siteye yazmıştım dişi kuş arıyorum diye. Eş seçtirmeye izin veren üreticilerimiz varsa konuşalım diye ama malesef dönen olmadı bana. Belkide sebep 1  tane dişi alacağım olmasıdır. Dönen olmadığı için mecburen eminönü kuş pazarına gidicem içinde hasta kuşun olmadığı kafeslere bırakıcam kuşumu eş seçsin diye. Size sorum;
1- Tahmini ne kadar sürede belli olur eş beğenip beğenmediği ?
2- Sıradan kurlar eş olduğunu gösterir mi yoksa ekstradan bişeyler olması mı lazım.?
3- Benim kuşum 2 yaşlarında yerli bir kuş.Oldu ki kafeste Çek veya Hollanda ırklı bir dişi buldu. Aralarındaki boy, yapı, irilik farkları sorun oluşturur mu.? (yani yavru verirler mi)
Cevaplarınızı bekliyorum dostlar...

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Yasin kardeşim, erkek kuş 2 senedir kafeste tek başına yaşamışsa eş olup yavru çıkarması zor olur hiç uğraşma, üreticilerimizden yakın olan birinden eş kuş al.

yasincelik

Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
çelik
Şöyle bir durum var bu kuş sokakta akrabanın omzuna kondu. Bana gelelide 9-10 ay oldu geldiğinde yabaniydi ama şimdi ele geliyo 3-4 kelimede konusuyor. Bize gelmeden önce tek miydi bilmiyorum ama alt komşumun 6 aylık bundan daha iri bir ırk erkek kuşu var geçen pazar günü yan yana getirdik. Oynadılar baya işin ilginç kısmı onun kuşu benim kuşumun ağzına yem kusuyodu. Benim kuşun erkek olduğuna eminin gagası masmavi.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Kağıthanedeydin sen sanırım.Bizim burada bir petshopta güzel dişiler var kuşunu getir götüreyim seni sen eş seçtir oradan yalnız dişiler yabani hepsi. Eminönünde uğraşma derim,oradaki adamlar zaten uğraşmaz uğraşa bile dünya kuş var bir kafeste ve dişi erkek karışık hep.Bende de dişi var ama senin erkeği yer :) http://g1203.hizliresim.com/v/r/3s6fu.jpg

yasincelik

Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
çelik
senin dişi yerli değil iri :) o kadar mağaza var elbet para kazanmak isteyen çıkar. çıkmazsa da kendileri bilirler gerçekten eş tutarsa ederinden daha fazla vercektim ama hakkınızı kaybettiniz derim.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Sen bilirsin.Eminönüne gideceksen 3. bölüme gir,sağ tarafta bir kuşçu var orayı öneririm her zaman güzel kuşları var.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Aynı ortamda olan kuşlarda yani üretimhanelerde eş esçimi eş beğenme daha kısa sürede olur.Gezici eş beğenme durumu bence riskdir 

yasincelik

Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
çelik
Teşekkür ederim hilmi abi peki çek yada hollanda ırkla eş olabilir mi? bir sorun teşkil eder mi ?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Hilmi AKYILDIZ' Alıntı:
Aynı ortamda olan kuşlarda yani üretimhanelerde eş esçimi eş beğenme daha kısa sürede olur.Gezici eş beğenme durumu bence riskdir