Eş tutması

Serkan Güneş

Yeni Üyemiz
Merhaba 6 aylık dişi muhabbet kuşuna eş aldım eş seçtirme sansım yoktu 1-2 gün ayrı kafeslerde beklediler sonra erkek olan 4 aylık ilk birleştirdiğimde anlasmış gibilerdi erkek kafasını salladı yemlemeye calıstı ama veremedi sanırım sonra arada sırada öpüşüyolardı.2 hafta oldu gittikçe uzaklastılar suan aynı kafesteler kavga etmiyolar bazen dişi erkeğin kuyrugunu cekiyor o kadar ama birbirleriyle ilgilenmiyolar.İlk aldıgım zaman dişi kafasını kasımaya calıstı felan erkek izin vermeyince bıraktı şimdi kafesteyken hiç hareket yok dısarı salınca dişi erkekten kaçıyor erkek kovalıyor.Ne yapmam lazım ayrı kafeslerde mi bekleteyim erkek daha 4 aylık oldugu için sanırım kur yapmıyor diye düşünüyorum kaç aylık olunca ceresi mavi olur ve dişiye ilgi gösterir cvplar için şimdiden tşkler

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Siz hiç ellemeyin alışırlar. Eş tutmak 2 haftayla olacak iş değil. İlk gün ilgi göstermesinin sebebi yeni kuşu tanımak istemesi. Şimdi huylarını öğrenmiş ve yavaş yavaş alışmaya çalışıyorlar. Ancak siz bir yanlış yapmışsınız. Çifti besleyeceğiniz kafese ilk olarak erkeği atmalısınız 1 hafta sonra yanına dişiyi koymalısınız ki erkek kafese hakim olsun ve kur yapması için özgüveni olsun. Bir de kuşlardan yavru almak istiyorsanız onları dışarı salmayın. Şimdi dişiyi başka bir kafesiniz varsa ona alın ve 1 hafta erkeği şimdiki kafeste bekletin. Sonra dişiyi yanına koyun.

Serkan Güneş

Yeni Üyemiz
Teşekkürler ben 4-5 gün büyük kafeste erkeği bekletip sonra dişiyi koydum.Yeniden 1 hafta bekleteyim mi oyle kendini ezdirme durumları yok :D:D Birde yavru almayı düşünmüyorum ben ilgilenemiyorum gün boyu evde yokm tek kalmasın diye eş aldım.Birde salmayın yavru almak istiyorsanız dediniz bunun nedeni nedir yani suan almayı düşünmüyorum ama ilerde boyle bi durum olursa nedenini merak ettim tşkler cevap için :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Serkan GÜNEŞ' Alıntı:
Teşekkürler ben 4-5 gün büyük kafeste erkeği bekletip sonra dişiyi koydum.Yeniden 1 hafta bekleteyim mi oyle kendini ezdirme durumları yok :D:D Birde yavru almayı düşünmüyorum ben ilgilenemiyorum gün boyu evde yokm tek kalmasın diye eş aldım.Birde salmayın eş almak istiyorsanız dediniz bunun nedeni nedir yani suan almayı düşünmüyorum ama ilerde boyle bi durum olursa nedenini merak ettim tşkler cevap için :)
4-5 gün beklettiyseniz artık gerek yok