Eş tuttular ama bir sorun var ( Resimli )

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. 1 çift yerli muhabbet kuşum var.erkek 1 yaşında dişide 9 aylık . erkek kuşum çiftleşmek istiyor. dişi izin vermiyor.  neyse. benim . sorum şu, yuvalık taktım. erkek kuşum yuvalıkla acayip derecede çok ilgileniyor. sadece yemini ve suynu içmek için gidiyor. ve zamanın geri kalanını yuvalığınn konargasında oturarak yuvalığı besliyor. evet yuvalığa kusuyor. sürekli . yuvalığı söküyorum.15 sonra taktım. bugün gene besledi. neyse onu çıkartım . bu sefer akıllı yemliği besliyor. kusuyor, çok acayip bir durum. yuvalığın konargasını çıkartıyorm busefer içiner girmeden tekrar ksuuyor. eş seçimi doğrumu deerseniz eş tuttular. erkek dişiye kur yapıyor. 2 kere gördüm dişide erkeğe kur yapıyordu. ama dişi yuvalıkla hiç iligilenmiyor. dişiyi alalı 1 ay oldu. ne önerirsiniz. yemlerine nijer koyuyorum yiyrlar ama dişinin cere beyaz kızışmıyor.
not: dişi kşumu almadan önce beyaz ufak bir yavru dişi vardı onu değiştirdim. değiştirmeden önce erkek onun yuvalığa girmesine izin veryordu . fakat bu dişiyi yuvalığa almıyor.yani ben kafese birşey doktuğum zaman yemlik vs vs korku erkek giriyor yuvaya dişi girecekken bazen tabi dişiyi almıyor.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Dişi henüz hazır değildir. dişi sonra geldiği için çekingen kafesin reisi erkek olduğunu bilir. Fazla nijer verme tüy değişimine girer

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Yuvalığı beslemesi çiftleşmek istediği anlamına gelir. Devamlı yuvalığı sök çıkar yapmayın. Hayvanların bakımı hariç rahatsız etmeyin. Gerisi onlara kalmış ne zaman isterlerse o zaman eşleşirler.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Uğur ATA' Alıntı:
Yuvalığı beslemesi çiftleşmek istediği anlamına gelir. Devamlı yuvalığı sök çıkar yapmayın. Hayvanların bakımı hariç rahatsız etmeyin. Gerisi onlara kalmış ne zaman isterlerse o zaman eşleşirler.