Eşe atma ve sonrası nelere dikkat etmeli ?

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
İki çift kuşum var yuvalıkları 1 hafta önce taktım,dişiler henüz kızışmadı... acaba bunları artık serbest bırakıyım mı bırakmayım mı ? aynı masa üzerinde araları kapalı duruyorlar ne dersiniz ?

Ve araları açık mı olsun kapalı mı ? öneri ve görüşlerinizi bekliyorum iyi akşamlar...

Adı
Abdurrahman
Soyadı
Seven
Kapalı olması daha uygun, böylece yuva kavgaları vs. yaşanmaz iki çiftiniz de rahat eder. Serbest bırakmaktan kastınız nedir? Dışarı salmaksa bence salmayın kızışmayı geciktirirsiniz. İyi akş.

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
Abdurrahman SEVEN' Alıntı:
Kapalı olması daha uygun, böylece yuva kavgaları vs. yaşanmaz iki çiftiniz de rahat eder. Serbest bırakmaktan kastınız nedir? Dışarı salmaksa bence salmayın kızışmayı geciktirirsiniz. İyi akş.
Yani tüm kuşları 1-2 saat kadar dışarda serbest uçurmak doğru mudur ? erkek kuşlar kardeş oldukları için dışardayken birbirleriyle ilgileniyorlar sürekli...kafeste tıkılıp kalmalarını istemiyorum... erkekler 14 ve 8 dişiler ise 6 - 6 aylıklar...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
kuşların yumurtladığında zaten bırakamıycaksın .. bana kalırsa şimdiden bırakma yuvaya ısınma süreleri kısalır ..

Adı
Abdurrahman
Soyadı
Seven
Bence de, eğer çiftlerinizden yavru alma isteğiniz varsa salmayın, daha kısa sürede eş olurlar. Tek bakılan kuşlar sıkılmasın diye salınabilir ama çiftleriniz sıkılmaz merak etmeyin, onları salmayın...

ByArDa

Üyemiz
Adı
N.Arda
Soyadı
TURAN
Çiftleştirmek istiyosan kuşları kafesten çıkarma onlar dışarda oldukları sürece yuvayla ilgilenmezler

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
Teşekkür ederim arkadaşlar hepinize...Bugun bide bira mayası aldım kuşlara,yakında yavruları olur inşallah...