Eşleşme sorunu

Eceda

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Çakır
İyi günler , ilk aldığımız erkek kuşumuz bizimle 5-6 ay kaldıktan sonra dişi aldık yanına , çünkü elimizle çifleşmeye çalışıyordu , dişi kuş çok sakin, biraz korkak ... Aralarında kavga yok fakat bu ara erkek yakınlaşmaya çalışıyor dişi gagasıyla vuruyor , geri itiyor , çok nadir öpüşüyorlar o da kısa sürüyor... Birbirilerini kaşımıyorlar hiç, erkek dişinin kuyruğunu çekiyor dişi hemen kızıyor ... 6-7 aydır birlikteler ... Kızıştırıcı da verdim ama çok değil ... Ne yapsam ? Bir de tüy dökmemeleri için ne yapmam gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ekli dosyalar

sayginsargin

Üyemiz
Adı
Saygın
Soyadı
SARGIN
Bu fotoğraflar kuşların güncel fotoğrafları ise ikiside çiftleşmeye hazır görünüyor. Eğer dişi erkeğin çiftleşme isteğine çok sert karşılık vermiyorsa ve erkek çok aktif ve ısrarcıysa muhtemelen çiftleşirler. Kafesinizde yuvalık var mı şuanda dişi hiç yuvalık ile ilgileniyor mu? Eğer yuvalıkla ilgili ise bu onunda çiftleşme isteği olduğunu gösteren bir durumdur. Eğer yuvalıkla ilgilenmiyorsa yuvalık dişinin kafesinde kalacak şekilde iki kuşu ayrı kafeslere alarak 2-3 hafta birbirlerini görecek şekilde ayrı tutun sonrasında erkeği dişinin yanına alarak deneyin. Unutmayın muhabbet kuşları eş seçer ve bazen eş beğendirmek çok zor olabilir. Bu yazdıklarım yardımcı olmazsa erkeğinizi petshoptaki salmaya bırakarak kendisine eş seçmesini sağlarsanız (bu durumda şimdiki dişiden vazgeçmiş olacaksınız malesef) çiftleşme için daha çok şansınız olacaktır.

Eceda

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Çakır
Çok teşekkürler kafesleri ayırmayı yapmıştım ama kısa süre yaptım , bir de uzun süre deneyeyim, erkek açısından problem yok gibi ama dişi ruhsuz biraz ... Değiştirmem mümkün değil ... Çok teşekkür ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

sayginsargin

Üyemiz
Adı
Saygın
Soyadı
SARGIN
Rica ederim. Ayırıp birleştirdiğinizde de çiftleşme olmazsa bu şekilde beslemeye devam o halde Seda hanım.  :)