ETKİLERMİ ?

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Selamlar  , merabalar , Hayırlı Ramazanlar . Üstadlar bende 1 çift yerli muhabbet kuşu var . şimdi 1 tane almayı düşünüyorum  konuşturmak için. aslında sultan papağanı alacaktım fakat kafesiyle beraber 150 -  200 tl yi buluyor. bende ucuz olsn diye 1 tane muhabbet alıcam. konuşturmaya çalışıcam. 1 tane boşta kafesim var . oraya koyucam fakat bir sorum var . 1 çift muhabbet kuşum yeni gelen kuşun konuşmasını engellermi ? yani çifti görüp konuşmayabilrimi. çiftleştirmek için almıyorum konuşturmaya çalışıcam. eğiticem. sizce etkilermi

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Konuşturucak olduğunuz kuşu etkiler.Görmeyi bırakın diğer çiftin sesini bile duyması zorlaştırır konuşmasını.Farklı odalar da bulunmaları iyi olur diye düşünüyorum.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Emrah MUSAYIN' Alıntı:
Konuşturucak olduğunuz kuşu etkiler.Görmeyi bırakın diğer çiftin sesini bile duyması zorlaştırır konuşmasını.Farklı odalar da bulunmaları iyi olur diye düşünüyorum.
aynen abi doğru diyosun. en iyisi farklı odada olmaları fakat diğer oda 30 derece çok sıcak . diğer odada öbür kuşlara yakın.

Podbot

Üyemiz
Adı
Bahadır
Soyadı
Kuş
Diğer muhabbet kuşu ötücek oda ona cevap vericek öyle böyle derken dikkatini sana değil sese vericek hatta uçucak kaçıcak o yüzden ayrı odaya koy ama elinden geldiği kadar da sana odaklanmasını sağla ben bile konuşturmaya alıştırırken bazen dışarıdan serçe sesi gelirdi ona bile öterdi cama uçardı şimdi yapmıyor ama  :)

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
peki 2 tane alsam kuş konuşturmak için almasam . üretim oralarak alsam. petshopta çift muhabbet var , eş tutmuş ama çiftleşmemişler salmadalar. onları alsam yuvalık taksam benim kuşları görüp çiftleşirlermi yoksa çiftleşmzlermi ?

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
petshoplarda eş satılanların büyük çoğunluğu ekmeği yenmiş kuşlar.tabi arada istisnalarda çıkabilir.yeni çift oluşturacaksan en iyisi yavru iken almanı öneririm.yada bulabilirsen 5-6 aylık yetişkin.