Ev üretimi için lamba secimi

mertsever

Uzman Üyemiz
Adı
MERT
Soyadı
SEVER
Merhabalar öncelikle ben ilk üretimime evimde kullanmadığım bir lavoba bölümü var aslında ben orayı komple kapattım ve kiler olarak kullanıyordum sonradan kuşalarımı üretmeye karar verdim yanlız sorun ışık.

1- önceden uğrastığım akvaryumculuktan kalan üç renk olan akvaryum için leon lamba var bu akvaryum bitkilerine ve balıkların gelişiminde cok yararlı olduğunu gördüm ve kullandım acaba kuşalarım için yararlı olurmu.
2- komple led lamba döşedim

sizce kuşalarım için yeterlimi yada bana önereceğiniz bir ışık varmı gün ışığını karsılayabilecek yapay başka ışık önere bilirmisiniz.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
selam , abicim bende evde kileri üretim yeri olarak secmeyi düşünüyorum.odada pek iyi olmuyor.malum kiler kısmı karanlık haliyle siz acaba nasıl bir çözüm buldunuz.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bekir hocam üretimhanem çatı katı ve çok az ışık alan biryer, osram biolux fluoresan lambalardan kullanıyorum. Bu lambalar doğal güneş ışığını taklit ediyor ( 65 milyon renk skalasına sahip) ve özellikle canlıların bulunduğu mekanlar için kullanılıyor (hayvanat bahçelerindeki kapalı alanlar, seralar, bitki ve araştırma laburatuvarları vs). Osram elektronik balast ile birlikte kullanıldığında ömrü 45 bin saate kadar çıkabiliyor...enerji tasarufludur. Kurulum esnasında o anda yeterli param olmadığı için osram elektronik balast taktıramadım (farklı bir marka taktırdım) ama hala bir sorun yok, 2 yıl önce taktırmıştım bunları ve 4 lambadan sadece biri yandı ve değiştirdim. Sanırım senin odaya bunlardan 1 tane gayet yeterli olur...istersen çift ampullü olanlardan taktırabilirsin...daha da aydınlık olur.

Günay Abi'nin değerli bir yorumudur