Eliniz ile beslediğiniz kuş'ta, sizi tanımıyor olabiliyor ... yeri geldiğinde ... hele yanına bir arkadaş kuş koyarsanız ... 8)
Evcil kuş genelde yalnızdır, ... yani sahibi olan insan ona yüz verip zaman ayırır ise, oda kendini gücünce ifâde edebilir, ederde ... tabi bu her kuş için geçerli bir formül değildir !
Evcil olan kuşun yanına herhangi bir karşı cinsiyet'ten bir kuş koyup evil_idea haydi bakalım demek olurmu hiç icon_think ?
Benim şu an elimde olan en yaşlı kuşum, 9 yaşında, ve 6 defa yavrusunu aldım, ... ve birazdan size bir link ekleyip izleteceğim, ... ve bu kuşum hâla hop dediğimde bana doğru uçmakta, oğulları ve kızlarıda öyle ...
Benim yaptığım şu :
Uygun ve yavrusunu istiyorum dediğim kuşumu alıyorum, ... ve poposundaki tüğleri ilk önce kırpıyorum, ... ve aynı anda onu saldığım salmaya en güzel ve beklentime göre yavru vereceğini düşündüğüm 3 - 5 dişi salıyorum ... ve onları 1 hafta baş başa bırakıp birbirleri ile kaynaşmalarını umarak fırsat buldukca izliyorum ... ve dişiler birbirinden güzel olunca, hangisini seçerse seçsin, sonu illâki muhteşem olacaktır !!!
Ve eşler böylece belli olunca, o çiftleri özel çifthâneye alıyorum, ve bu arada dişinin poposundaki tüğleride erkekte olduğu gibi kırpıyorum, ve ondan sonra erkeğin ve dişinin tüğ durumunu belirleyip ona göre yuvayı yerleştirip geri çekilip meydanı kendilerine bırakıyor, ve hergün gün en az 1 kez kontrol amaçlı yanlarına uğrayıp " onları rahatsız ediyorum, buna alışmaları için 8)
Evcil veyâ yaban ... er veya geç hepsi iç güdülerine göre hareket edeceklerdir ve buna genel bir formülde yoktur ... ve insanlarda nasıl ise bunlardada her türlü senaryo sergilenebilinir, ... kıırı var, delisi var, eş cinsel'lisi var, ... varda var yani ...
Yukarda bahsettiğim son Video linkim :
https://youtu.be/l0UQWsRjMog
iyi seyirler ve SAYGILAR