GAGA TAŞI FAYDALIMI ZARARLIMI

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
sevgili arkadaşar baya zamandır siteden takip ediyorum yakın konular açıldı .kendimde araştırdım gaga taşının ,faydalımı zararlımı  karar veremedim  bende konunun çok önemli oldugunu düşünerek sitemizde tartışmaya bilgisi olanların bilgilerini alarak bir sonuç bulmaya karar verdim lütfen bilgisi olan arkadaşlar buraya eklerse memmun olurum

E

elaziz2316

Guest
    Zararlı olup, olmaması yapılış şekli ve içerisinde kullanılan malzemelerdendir. Ama Şahin bey'in bu konudaki yapmış olduğu tespit aşağıdadır.

ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Avrupalı üreticilerin bir çok makalesini çevirme yolu ile inceledim Hilmi bey. Sırf bunun içinde çeviri programı aldım. Bu işte en doğruyu yapabilme adına. Alçıdan yapılma gaga taşları kuşların sindirim sistemlerinde birikimlere sebep olduğu belirtiliyor yani sindirime uğramıyor. Özellikle böbreklerinde taş oluşumu tetikliyor. Bu sebapten dolayı ben kullanmıyorum. Kalamar kemiği dediğimiz yani mürekkep balığı kemiği kuşların kalsiyum ihtiyacını fazlasıyla görüyor. Sindirime de uğradığından herhangi bir sakıncası olmadığı belirtiliyor.
    Tercih üreticinin kendisine aittir. İsteyen kullanır. İsteyen kullanmaz. İlla kullanacam diyenler de ya kendileri yapmalı. Ya da çok emin olunan bir yerden temin edilmeli bence.

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
arkadaşlar ben konuyu tam açıklayamadın heralde ben alçyla yapmış oldugumuz taştan bahsediyorum alçının zararı olurmu kuşlara yoksa bende kalamer kemiği ve gagataşı kullanıyorum

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
serkan merak etme gaga taşı alçıdan yapılır herkes doğru anlamış bencede kullanma gaga taşını kalamar kemiğinde kalsiyum var hem doğal hem sağlıklı ayrıca kafesinde kum bulundurmalısın !...

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
gaga taşını ben beyaz diş alçısın dan yapıyorum hem maliyet olarak çok uygun oluyor ama söyledikleriniz kafamı çok karıştır dı !

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
İsmail Akbaş' Alıntı:
dişci alçısından yapabilirsin içerisine kum kat daha güzel olur normal alçıdan yani kartonpiyer alçısından yapılanları kullanılmamalı
evet diş alçısın dan ve içerisine mineralli kum katarak yapıyorum .

Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
GAGA TAŞI HEM KALSİYUM AÇISINDAN,HEM KUŞLARIMIZIN GAGALARINI TEMİZLEMELERİ,
BU ESNADA MANTAR OLUŞUMUNUN OLMAMASINI VE GAGALARINI BİLEMELERİ,
GAGALARININ UZAMASINI ENGELLEYİCİ
BİRÇOK FAKTÖRLERİ OLDUĞUNDAN KESİNLİKLE FAYDALIDIR HER KAFESTEDE BULUNMASI GEREKİR.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,323.0.html
selehattin abi açıklaman için teşekkürler az daha tüm gaga taşlarını yarın ilk iş olarak toplamaya karar veriyordum.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
GAGA TAŞI NE KADAR SERT OLURSA O KADAR GÜZEL OLUR
BU YÜZDEN DİŞÇİ ALÇISINI TERCİH EDİYORUZ
YAPIM AŞAMASINDA SUYLA TEMAS ETTİĞİNDE ISINMASI