galiba ölecek

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar dün hiçbir sıkıntısı olmayan erkek kuşum bugün geldiğimde hastaydı dün en son yumurta maması verm iştim kuşuma bu arada kuşun 5 tane yavrusu var herneyse kuş bugün eve geldim tünekte zor duruyor tünekten neredeyse aşağıya düşecek kafese elimi atıyorum hiç kaçmıyor hemen tutabiliyorum uyukluyor kafesten çıkarttım uçurayım diye bırakdığım zaman ters uçuyor taklacı güvercinler gibi takla atıyor resmen sonra ayaklarında sıkıntıları var sanki nasıl olduysa anlayamadım dün hiç bi sıkıntı yokdu acaba yumurta mamasımı ters etki yaptı ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yumurta maması ile ilgili değil belki mamayı yememiştir bile kursağını kontrol edin yem yemişmi yememişse korkun hemen veteriner ilacı satan bir yerden vitaform veya baytril temin edin vitaformu suluğuna bir 2 pirinç tanesi kadar koyun baytrili ise ağzına 2 damla damlatın 5 gün bu şekilde kullanın.

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
hocam açıkcası burda bu saatte veteriner bulması imkansız ayrıca bu kuş 3 gün önce çiftleşiyordu bugün böle oldu dün zımba gibiydi nasıl oldu inanın anlayamadım ben kuşa şuanda eczaneden aldığım antibiyotikten verdim ama yem olayını nasıl ederim bilmiyorum .

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Lütfi ÖZER' Alıntı:
hocam açıkcası burda bu saatte veteriner bulması imkansız ayrıca bu kuş 3 gün önce çiftleşiyordu bugün böle oldu dün zımba gibiydi nasıl oldu inanın anlayamadım ben kuşa şuanda eczaneden aldığım antibiyotikten verdim ama yem olayını nasıl ederim bilmiyorum .
bu kuşlar hastalığının son gününe kadar hissettirmez iyice kötü oldukları zaman hasta olduklarını hissettirirler onun için anlamamanız normal, bu aylar tam hastalık ayı bu tip olaylar çokca yaşanıyor.

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
hocam peki kümesteki diğer kuşlara bulaşırmı yanyana kafesler diğer çiftlerede bulaşmasın hani bide bu insana göre olan antibiyotik bu kuşa kar edermi eşi bunu beslermi nediyosunuz yavrularıyla yanyana girmiş onlara sokuluyor kuş şuanda

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
diğer kuşlara bulaşmaz bu kuşlarda bulaşıcı hastalık yok denecek kadar az, ayrıca yem yedirmezsen antibiyotiğin bir faydası olmaz istersen ağzına 1 damlada elma sirkesi damlat.

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
hocam biraz antibakteriyel içirdim yem yedirdim elimden sonra birazda vitamin verdim fakat bu ilaçlar insan için olanlar eczaneden aldım kafesi sarıp sarmaladım naylon ile evde 25 derece kuş biraz düzeliyor sanırım bakalım yarına düşerse bişeyler yaparım