Gece yuvaya girmiyor

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Arkadaşlar disi kusum geçen yumurtaldignda bir gün yattı geceleri yatmadi sonra kırdı belki onlar boştu

Ama dün yine yumurtladi ve akşam gece olunca yine çıktı yuvadan kafeste uyudu ama sabah gündüz yatıyor şimdi yumurtaya

Işık açık da olsa kapalı da olsa gece Lambası da olsa akşam uyucagi zaman kafeste uyuyor erkek de girmiylr yuvaya
Akşamları yumurta bozulacak bu nedenle

Ne yapmalıyım da kalmalı ya ben duzeltemedim durumu çok istiyorum yavruları olmasını belki bu sefer gece yuvada kalır dedim ama olmadı ?

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
uc dort yumurtasi olsun öyle araliksiz yatmaya baslar kendi haline birakin rahatsiz olmasin yeter

Pasakus

Yeni Üyemiz
Adı
Mesut
Soyadı
Ozturk
Ama ısınmış yumurtaya 1 2 saat ya da 4 5 saat yatmayinca bozulur diyorlar
Gündüz yüksek ihtimal isitiyordur uzun süre yuvada ama gece çıkınca en az 7 8  saat falan yatmamis oluyordur
Yine de normal midir bu durum yavru çıkabilir mi

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mesut Bey,
Hiçbir sıkıntı yok. Normal olanı bu. Bazı kuş ilk yumurtada, ama geneli 3. yumurta geldiğinde 24 saat yumurtada yatıyor. Hatta tecrübeli dişiler çok sıcak havalarda yumurtlamış ise olayı iyi bildiğinden sıcak saatlerde dışarıda daha fazla zaman geçiriyor. Yavrularda da tüylenme ve büyüme durumuna göre bazen dişi tek bazen erkek ile beraber yavrularıda ısıtırlar. İlk tecrübenizde sadece gözlemleyip anlamaya çalışın müdahale etmeyin. Yumurtaları almayın, kırmayın, arttırmayın, eksiltmeyin. Bir kaç kuluçkadan sonra birçok şeyi anlayıp tecrübeleneceksiniz.