gözündeki farklılık

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
iki gözünü karşılaştırdığımda birinde bir farklılık gördüm ne olduğunu anlamadım. mantar falan olabilir mi? yoksa alerji falan mı? birinci resimdeki değişik olan gözü, 2. resimde normal olan gözü... sanki değişik olan gözünün çevresi kızarık olmuş gibi. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
mantar başlangıcı olarak görünüyor ilerlemeden gerekli önlemleri almanız gerekir...

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
mustafa bey yanında mantar olmuş bir kuş vardı biz sonradan mantar geçirdiğini öğrendik öğrendikten sonrada hemen ayırdım ondan geçtiğini düşünüyorum. peki başlangıç olarak vazelin sürsem bir faydası olurmu birde nasıl sürmem gerekir kulak çöpüyle gözüne kaçırmadan kenarlarına mı süreceğim? bir de ayaklarına gagasına sürmem lazım mı önlem olarak?

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
ilerlemeden böyle bir önlem almanın faydası olacaktır tabi ki de ama varsa yakınlarda bir veterinere göstermek en doğrusu bence. yemden kesilme kusma v.s gibi durumdalar da gözlendiyse ilerlemiş demektir ama sizde gagası ve ayaklarında henüz bir şey yok başında sayılır vakit kaybetmeden müdahale edilmeli kanısındayım.

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
mustafa bey size yazdıktan sonra veterinere götürdüm zaten çok sağolun yardımcı olduğunuz için. veterinerde mantar dedi ve ensesine bir ilaç damlattı gelecek haftada gidicem. yemesinde bir problem yok ishal değil neşesi yerinde sanırım dediğiniz gibi daha başlangıç. doktorda dedi sadece gözünde var diye. gagada ayaklarda yok. birde insanlarda kullanılan mantar  kremi alabilirsin dedi doktor. onuda kullanıcam trosyd diye bir krem aldım sanırım faydalı olur değil mi? teşekkür ederim.

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
en doğrusu en sağlıklısı veteriner işte bu kadar inşallah en kısa zamanda iyileşir. tabi ki de iyi gelecektir inşallah iyileşmiş fotolarını da paylaşırsınız...