Her kuşçu başka birşey söylüyor ustalar yardımcı olun

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
herkese merhaba arkadaşlar 2 yaşında konuşan bana alışkın oğluma  8 aylık ele alışkın konuşan dişi aldım.Ele alışkın almamın sebebi bir yıllardır kuşçuluk yapan birinin yabani kuş alma onunla çiftleşmez demesi.Ona göre kuşlarımın arasındaki yaş farkıda kuşlarımın çiftleşmesine engel.Siz ne düşünüyorsunuz kuşların insana alışkın olması veya aralarında 1 yıldan fazla yaş farkı olması çiftleşmelerine engel mi?Kuşlar birbirine gittikçe alışıyor.Birbirlerine zarar vermiyorlar.sizce ne yapayım?şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Benim kişisel görüşüm aralarındaki yaş farkı bir engel değil. Erkek kuşlar 7-8 yaşına kadar çiftleşebiliyor. Dişilerse 4 yaşına kadar. Hatta kendi kanlarını oluşturmaya çalışan üreticiler Kendi erkeklerini çiftten aldıkları dişi yavrularla da çiftleştirerek devam edebiliyorlar. Yani 1 yaşında erkek önce dişiyle çiftleşiyor elde edilen dişi yavru 1 yaşına gelince erkek 2 yaşında olmuş oluyor ve 1 yaşında ki yeni dişiyle eş tutturuluyor. Dişi emekli olunca erkek hala üretime devam edebildiği için onu da emekliye ayırmak bir anlam taşımıyor. Sadece evde tek çift olmaları (konuşmanızdan evde tek çift olduğunu varsaydım) çiftleşmelerine engel değil ama kızışma ve çiftleşme süreçlerini biraz yavaşlatacaktır. Birbirini eş tuttuktan sonra yavru alırsınız sıkıntı olmaz. Yumurta maması vitamin takviyeleri ile kızıştırma yönünde çalışmalar yapabilirsiniz.

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
saol yazdıkların için mantıklı söylediklerin aynen şuan sadece 1 çift kuşum var.2 günde bir yumurta maması veriyorum.Yuvalık daha takmadım dişiyi alalı daha 3 gün oldu.b vitamini veriyorum 10 günde 1.Dal darı veriyorum 15 günde 1.Versele laga yem kullanıyorum.gaga taşı ve kalamar kemiği,kuş kumuda  mevcut.

aliayhane

Üyemiz
Adı
ali ayhan
Soyadı
ERSOY
ne zaman çiftleşir bilemem ama konuşan kuşdan yavru aldım, daha az kelime kullanıyor ama konuşmaya devam ediyordu.Yaşa gelince yavru değilse sıkıntı olmaz diye biliyorum üreticiler bunu yapıyor çünkü

DÜNCER

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dincer
Bildiğim kadarıyla kızıştırmak için E vitaminin vermelisiniz B vitamini durulsunlar stres yapmasınlar diye veriliyor özellikle tüy değişiminde diye biliyorum.

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
evet doğru erkek kuşum tüye değişimine girdi zaten dişiye kur yapmaya devam ediyor ama dişim istemiyor.Sabretmek lazım.Ama aralarındaki yaş farkı sorun mu bunu bilmiyorum