hobihane için yardım

h.hasanelbistan

Üyemiz
Adı
Hacı Hasan
Soyadı
Elbistan
Öncelikle herkese merhaba ve hayırlı üretimler
Evdeki kuş sayısı gün geçtikce fazlalaştıgı için (Allah hepimize dahada fazlasını nasip eder inşallah) çok maliyetli olmayan bir dükkan tutmaya karar verdim vede buldum sayılır 5 katlı bir binanın giriş katı 30m2 falan dışarıya bakan 5 6 metrelik bi cam kapısı var buraya kadar herşey normal ama benim sıkıntım burdan sonra dükkanda 40 50 takım muhabbet kuşu olsa binadakiler bu sesten rahatsız olmaz mı? Rahatsız olursa bunun önlemini nasıl alırım bu konuda bilgili abilerimde vedr kardeşlerimden yardım istiyorum. Hobihanem istanbulda olacak.
Şimdiden herkese teşekkür ederim

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
geçenlerde aynı tarz bir dükkana geçen bir arkadaş üretimhane fotoğrafını paylaşmıştı. ses sorunu için duvarları yumurta kolileriyle döşemiş ama bit problemine karşı uyardı bazı arkadaşlar.

aynı aynı durumda başka bir arkadaş duvarları straforla kaplamıştı.

başka bir arkadaşta üretime başlar başlamaz komşulara birer yavru hediye ederek olası şikayetlerin önüne geçmişti.

seçim senin...

h.hasanelbistan

Üyemiz
Adı
Hacı Hasan
Soyadı
Elbistan
Murat NUR' Alıntı:
geçenlerde aynı tarz bir dükkana geçen bir arkadaş üretimhane fotoğrafını paylaşmıştı. ses sorunu için duvarları yumurta kolileriyle döşemiş ama bit problemine karşı uyardı bazı arkadaşlar.

aynı aynı durumda başka bir arkadaş duvarları straforla kaplamıştı.

başka bir arkadaşta üretime başlar başlamaz komşulara birer yavru hediye ederek olası şikayetlerin önüne geçmişti.

seçim senin...
Yumarta kolisi sesi kesebilir mi? veya strafor sesi kesebilir mi?
Üçüncü seçenekte olabilir :)
Teşekkür ederim ilgin için

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Apartman 12 takımdan fazlasını kaldırmıyor.Tabi evden eve değişir.Sabah gün doğarken tüm kuşlar ötmeye başlıyor.Yavrular vızık vızık yem istiyor, erkekler hepbir ağızdan şakıyor, havalandırma için pencereyi açtığınızda ses gidiyor ve fesat çekemeyen kıl bir komşu mutlaka çıkar Allaha şükür şu anda kimseden bi şikayet gelmedi zaten alt katımız tanıdık üst katımızında şikayete yüzleri yok gece yarısı tepinirler arada bir hem kuşları korkuturlar hem bebeğimizi sıçratırlar hemde ayda yılda bikere bövleyen köpeğimizi kızdırlar:).Allah nasip ederse bi gün müstakile yine yerleşecem.Evde sese alışıyosun zerre ses gelmiyo kulağına ,zaten onların sağlıklı olup ötüşü adama keyif veriyor.Gece olunca zaten hepsi uyur.Keşke bi yirmi takım koyabilsemde şimdilik bukadar yeter. Sessizliklerinden bi 3 4 takımda goldian ekliyecem.

h.hasanelbistan

Üyemiz
Adı
Hacı Hasan
Soyadı
Elbistan
Semih ZEKERİYAOĞLU' Alıntı:
İyi bir izolasyon yapmanız gerekecek...
İzalasyon kaça patlar nedir o izalasyonun malzemesi bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Apartman 12 takımdan fazlasını kaldırmıyor.Tabi evden eve değişir.Sabah gün doğarken tüm kuşlar ötmeye başlıyor.Yavrular vızık vızık yem istiyor, erkekler hepbir ağızdan şakıyor, havalandırma için pencereyi açtığınızda ses gidiyor ve fesat çekemeyen kıl bir komşu mutlaka çıkar Allaha şükür şu anda kimseden bi şikayet gelmedi zaten alt katımız tanıdık üst katımızında şikayete yüzleri yok gece yarısı tepinirler arada bir hem kuşları korkuturlar hem bebeğimizi sıçratırlar hemde ayda yılda bikere bövleyen köpeğimizi kızdırlar:).Allah nasip ederse bi gün müstakile yine yerleşecem.Evde sese alışıyosun zerre ses gelmiyo kulağına ,zaten onların sağlıklı olup ötüşü adama keyif veriyor.Gece olunca zaten hepsi uyur.Keşke bi yirmi takım koyabilsemde şimdilik bukadar yeter. Sessizliklerinden bi 3 4 takımda goldian ekliyecem.
Abi nerde beslicez o zaman nasıl bir dükkan bakmam gerek. Han içinde bi dükkan baksam akşamları geç saatte giremicem saniyede bi yerde dükkan baksam bana çok uzak arada kaldım yani

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Hacı Hasan ELBİSTAN' Alıntı:
Yumarta kolisi sesi kesebilir mi? veya strafor sesi kesebilir mi?
Üçüncü seçenekte olabilir :)
Teşekkür ederim ilgin için
amatör stüdyolarda yumurta kolisi kullanılıyor. ses yalıtımında etkili diye biliyorum. aynı şekilde strafor hem ses yalıtımı hemde ısı yalıtımı sağlayan bir maddedir.

h.hasanelbistan

Üyemiz
Adı
Hacı Hasan
Soyadı
Elbistan
Strafor olabilir o zaman bildigim kadarıyla maliyetide çok degil.
Yardımların için çok teşekkür ederim

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Strafor olabilir o zaman bildigim kadarıyla maliyetide çok degil.
Yardımların için çok teşekkür ederim
önemli değil. bence önce bir deneyin ses olmuyorsa hiç uğraşmazsınız. dükkanın havalandırması vardır inşallah. forumumuzda dükkanın boş fotoğrafını daha sonra da düzenlenmiş ve kuşlarınızın yeni mekanlarına yerleşmiş fotoğraflarını paylaşırsanız merakımızı gidermiş oluruz...

h.hasanelbistan

Üyemiz
Adı
Hacı Hasan
Soyadı
Elbistan
Aklımdaki soru işaretlerini bi bitirirsem gidicem tutucam dükkan dediginiz gibi ilk başta boş halini sonra aşama aşama fotolarını koycam. Havalandırma olayındada sokaga bakan cama takmayı düşünüyorum

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Aklımdaki soru işaretlerini bi bitirirsem gidicem tutucam dükkan dediginiz gibi ilk başta boş halini sonra aşama aşama fotolarını koycam. Havalandırma olayındada sokaga bakan cama takmayı düşünüyorum
dükkan sahibinize yapacaklarınızı önceden anlatın ilerde sorun çıkarsa ses konusunda arkanızda dursun en azından. Allah kolaylık versin...