ilk yumurtalar ve 3 gün geçti?? ne yapmalııyım??

erciyeskayak

Yeni Üyemiz
Adı
KEMAL
Soyadı
UÇAR
ilk yumurtalar ve 3 gün geçti??  ne yapmalııyım?? ev de 1 çift muhabbet kuşum var, ilk yumurtaları ve 3 tane geldı,ancak 3 gun geçmesıne ragmen henuz bı hareket yok, sanırım boş çıkacak, bundan sonra ne yapmam gerekıyor cevaplarsanız mutlu olurum , herkese ıyı bayramlar,

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
yumurtaların üstüne yatmıyormu dişi.yatıyorsa bir kac gün daha bekle yumurtalarda renk degişimi oluyormu ışığa karşı bak icinde damarlar görüyorsan yada ici koyulaşmaya başladı ise doludur yok icleri beyaz sa at gitsin yeni yumurta yapsın .birde kuş yumurta yaptımı fazla rahatsız etme .yumurtaya yatmaz.

erciyeskayak

Yeni Üyemiz
Adı
KEMAL
Soyadı
UÇAR
Dişi hala ustunde yumurtaların ama , bugun sabah izledim bırazcık, yuvadan çıkınca erkekle tekrar birleşme gayretinde, acaba dişide mı umutsuz bizim gibi. :((

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Önce sabırlı olmalısın. Kuşlar yumurtlama süresince çiftleşmeye devam ederler. Arada 3-4 gün boşluk olduğuda olabilir. Yumurtalar 6 gün sonra damarlanmaya başlar ve fenerle baktığında kırmızı damarları görürsün.

erciyeskayak

Yeni Üyemiz
Adı
KEMAL
Soyadı
UÇAR
ilk yumurta çıkalı bugun 20. gün , yani yavruların ilkinin çıkması gerekıyordu sanırım, dün ılık su testınde baktım yumurtalarımda hareketlenme yok, soruma cevap veren herkese teşekurler,, iyi bayramlar,

kaç gün daha yuvalıkta durmalı yumurtalar? yumurtaları alıp attıgımda annenın psıkolojısınde bir sıkıntı oluşurmu onu merak edıyorum ,,,,

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Güçlü bir fenerle yumurtaya bak, içi kırmızı ise yumurta canlıdır, sarımtırak kahve rengileşmiş ise embriyo oluşup ölmüştür. Boşsa zaten ilk gün gibi durur. İyice kontrolünü yap, acele etme. Son yumurtanın üzerinden 6 gün gün geçsin kontrollerini yap belli eder hepsi.
Altından yumurta çekersen kuşlar bir süre beklemeye alırlar kendilerini, sonra tekrar yumurtlamaya başlarlar.

erciyeskayak

Yeni Üyemiz
Adı
KEMAL
Soyadı
UÇAR
dün akşam yumurtalara baktım ama sanırım boş çıkacak, yuvalıkta kı 3 yumurta normalde ayın 26 sı gıbı yavru beklıyorduk ancak herhangı bır gelişme yok ,, bu yuzden yumurtaları yuvadan alıp atsak anne nın üzerınde olumsuz bır etkı oluştururmu acaba ? deneyımlı abılerımız den cevap beklıyorum ,,,

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Kemal UÇAR' Alıntı:
dün akşam yumurtalara baktım ama sanırım boş çıkacak, yuvalıkta kı 3 yumurta normalde ayın 26 sı gıbı yavru beklıyorduk ancak herhangı bır gelişme yok ,, bu yuzden yumurtaları yuvadan alıp atsak anne nın üzerınde olumsuz bır etkı oluştururmu acaba ? deneyımlı abılerımız den cevap beklıyorum ,,,
bir küşün yumurtadan 21 günde çıktığını düşünürseniz yumurtanın boşmu dolumu olduğunu anlamak için 3-4 gün gayet iyidir , güçlü bir ışık ile yumurta içine bakınız damarlar ( kırmızımsı cizgiler ) gelişiyorsa yumurta doludur.6-10 gün sonra bakmak gerçeği değiştirmez kuş fazladan yatmış olur.ben bugüne kadar 9 yumurta attım , akşamada 3 adet atacağım gene hep 4-5 gün sonra bakarım içinde sarı lop karaltı var.yani dölsüz yumurta.3 tanesini kırıp baktığımda yanılmadığımı gördüm hep.
Eğer kabuk çok kalınsa koyu renkli ise ışıkda anlamak zor ise o zamanda ılıksu testi yapınız .

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kemal UÇAR' Alıntı:
Boş olduğundan emin olduysan al yumurtaları, kuş boşuna yatıp durmasın. Annede olumsuz bir etki oluşmaz korkma.